DOLAR 32,3690 0.15%
EURO 34,9789 -0.3%
ALTIN 2.323,990,21
BITCOIN 22748061,04%
Elazığ
10°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HAZRETİ İSA KİMLER İÇİN GELECEK?

HAZRETİ İSA KİMLER İÇİN GELECEK?

ABONE OL
Nis 2, 2021 22:13
HAZRETİ İSA KİMLER İÇİN GELECEK?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hıristiyanlar ve Yahudilerce Hazreti İsa’nın yeniden dünyaya avdet edişi Müslümanlardan farklı biçimde yorumlanmakta ve kabul edilmektedir. Onlara  göre, Hazreti İsa geldiğinde; Evangelist Hıristiyan karşıtlarını, öncelikle Müslümanları yok ederek Yeni Dünya Düzenini- ”Bin yıllık altın çağı” kuracağı şeklindedir. Evangelist Hıristiyanlara göre, Deccal Müslümanlardır. Yahudi kahin Nostradamus da Deccalın Müslümanlar olduğu kehanetinde bulunmuştur.

Şii İslam ve bir kısım Sünni İslamcı görüşe göre ise; Mehdi gelecek…İsa Mesih bütün Hıristiyan alemini Müslümanlığa davet edecek ve mehdinin arkasında namaza duracak…Mehdi ve Hz. İsa Deccal ile savaşa tutuşacak ve Deccal yenilecek. Bu fikirde olanlar  bir tek Kuran ayetini kaynak gösteremiyorlar. Sadece Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammedimizin (S.A.S) söylediğine inanılan sözleri kaynak gösteriyorlar.

Yüce Kitabımız Kuran’da başörtüsü, şarap içme, domuz eti gibi oldukça detay sayılabilecek hususlarda ayet vazedilirken, dünyayı baştan aşağı değiştirecek Mehdi ve Hz İsa’nın tekrar geleceği varsayımı ile ilgili bir ayetin dahi olmaması son derece düşünülmesi gereken bir hadisedir. Zira Hazreti İsa’nın gelip te Müslümanlığı dünyaya hakim kılacağı iddiası; biz Müslümanların hoşuna gidecek bir husus olsa da, esasta Hz.Peygamberimizin son peygamber oluşuna gölge düşürmek değil midir?

Mesele, araştırması gereken bir mesele. Bu konunun Hıristiyanların penceresinden özellikle F. Gülen tarafından sohbetlerinde işlenmesi din alimlerimizin dikkatini çekmelidir.

” Muhammed, içinizden hiç bir erkeğin babası değildir. Lakin, Allah’ın resulü ve peygamberlerin sonuncusudur. Allah, her şeyi hakkıyla bilendir.” (Ahzab: 40) Konuyla alakalı diğer ayetler: Ali İmran:55, Nisa: 157-158, Meryem: 33, Enbiya: 34.

Hz. İsa’nın dünyaya yeniden gelişi ile alakalı hiç bir ayet olmamasına rağmen, aşağıda ki sorulara cevap vermek için dönüşü bir an kabul edelim:

1- Hz. İsa dünyaya Nebi olarak gelecekse; ( haşa) Sevgili Peygamberimizin son peygamber vasfı ne olacak? Şayet mesih olarak gelecekse bu durum tenzili rütbe olmayacak mı?

2- Hz. İsan’ın gelişi Peygamber Efendimizin görevini(haşa)yarım bıraktığı yada yapamadığı sonucuna işaret olur mu?

3-Hz. İsa’nın kanlı bir savaş sonrası kafirleri temizleyip, bütün dünyayı Müslüman yapması; bu dünayayı imtihan dünyası olmaktan çıkarmaz mı?

4- Hz. İsa’nın dünyaya yeniden geleceği fikrinin; Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (S.A.V) vefatından sonra ortaya atılmasında, acaba Hıristiyan misyonerlerin payı var mıdır?

5- Fetullah Gülen’in ”Hz Muhammed’siz İslam” projesinde bu düşüncenin payı var mıdır?

Papa 2.John Paul’un 25 Haziran 2000 tarihinde San Pietro Kilisesindeki ” Kilise ile diğer dinler arasında diyaloğa evet.. Ama aynı zamanda tek kurtarıcının İsa olduğunu ilan etmek gerekiyor” ve Papa XVI .Benedict’in 12 Eylül 2006 tarihindeki Regenburg İlahiyat Fakültesindeki” İslamı muhatap bir din olarak görmüyorum…O, Muhammed’in yazdığı kitap( Kuran) uydurma bir kitaptır. Muhammed savaşmak ve kan akıtmaktan başka bir şey yapmamıştır” şeklindeki konuşmalarını acaba nasıl anlamalı ve değerlendirmeliyiz?

Yarabbi ! Sen bizi Müslümanlıkla şereflendirdin..Bu şerefi yaşayarak ve yaşatarak huzuruna varmamızı nasip et. Amin

YAVUZ KUZGUN
Yazarın Tüm Yazılarını Görmek İçin TIKLAYINIZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.