DOLAR 32,3476 0.29%
EURO 35,1590 0.07%
ALTIN 2.301,321,06
BITCOIN 23085453,64%
Elazığ
10°

AZ BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

MİLLET OLMANIN ŞUUR ve VİCDANINA SAHİP OLAMAMAK

MİLLET OLMANIN ŞUUR ve VİCDANINA SAHİP OLAMAMAK

ABONE OL
Nis 2, 2021 16:08
MİLLET OLMANIN ŞUUR ve VİCDANINA SAHİP OLAMAMAK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Lanet olası Coronavirus pisliğinden henüz kurtulmadık. Elbetteki bu illet topraklarımızdan defolup gidecektir. Sabretmemiz ve Sağık Bakanlığının uyarılarına uymamız gerekiyor. Zira dört pazardır; cadde ve sokaklarda gördüğüm manzara ( maske takmayanlar, soyal mesafeye uymayanlar) beni ziyadesiyle üzdü.

Ferdi, zümrevi ve sınıfsal menafilerin insanlarımızın gözünü ne kadar kör ettiğini Corona ile bir kez daha görüyoruz. Bu melun hastalık her geçen daha şiddetlenir ve yaygınlaşırken; aralarında sanatçılarında (!) olduğu mutlu azınlıklar kendi yarattıkları cennet (!) hayatına devam ediyorlar; yüzleri  kızarmadan, utanmadan ve hastalığın bulaştırıcısı olabileceklerini düşünmeden.

Corona vakasının % 40 ın yaşandığı İstanbul’da; özellikle Beşiktaş, Etiler, Arnavutköy, Bebek ve Haliçte yat ve tekne partileri aralıksız sürdürülmekte . Ne yazık ki bunlara engel olunamıyor, ceza yazmakla yetiniliyor.

Millet olmanın şuur ve vicdanına sahip olamamanın sonucu budur. Sorum şu; artık başka tedbirler almanın zamanı gelmedi mi ?

”Kızlarım küçük, sahip çıkacaksınız değil mi ?” sözü; Doktor Yavuz Kalaycı’ya ait. Bu sözü yoğun bakımda uyutulmadan evvel söylüyor. Doktor Yavuz, İstanbul Eyüp Sultan Aile Merkezi hekimlerinden bir tanesi. Kendisi yoğun bakımda uyku halinde iken annesi ve babası da kendisi gibi virüsten vefat ediyorlar.

Diğer bir acı vaka…İzmir’de iş yeri hekimi olarak görev yapan Dr. Nuri İldiz ve ondan 18 gün sonra da ağabeyi Dr. Muharrem İldiz corona virüs’den vefat ediyorlar.Onlarla beraber Üroloğ Cemal Özkan’da hakkın rahmetine kavuşuyor.

Bu insanlar dün yaşıyorlardı. Eşleri, çocukları vardı.Ama bugün yoklar. Ölüm bugün onların kapısın çaldı, belki yarın bizlerin kapısını çalacak. Bunlardan ibret alalım. Didişmeyi kalp kırmayı bırakalım. Cenab-I Hak’kın istediği ”Müminler” olalım. Yüreğimiz sevgi yüreği, dilimiz sevgi dili olsun ve lisanımız barış lisanı olsun.

Allah yardımcımız olsun. gerek şehrimizde gerekse bütünüyle Türkiye’de vefat eden insanlarımıza rahmet, hastalığı devam eden edenlere Yüce Tanrı’dan şifa diliyorum. İnşallah böylesine dehşetengiz bir hastalıktan ülkemiz ve dünya insanları bir daha muhatap olmaz.

Kalbi sevgi ve saygılar. Hoş olun ve hoşluk içinde olun, var olun, varlık içinde olun.

YAVUZ KUZGUN
Yazarın Tüm Yazılarını Görmek İçin TIKLAYINIZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.