DOLAR 32,3735 0.16%
EURO 34,9787 -0.27%
ALTIN 2.324,370,22
BITCOIN 22727680,00%
Elazığ

AÇIK

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

TANRININ KIRBACI ATTİLA

TANRININ KIRBACI ATTİLA

ABONE OL
Nis 2, 2021 15:04
TANRININ KIRBACI ATTİLA
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa Hun Türk İmparatorluğunun hükümdarı Attila 395-453 seneleri arasında yaşamıştır. Attilanın Hükümdarlık yaptığı yıllardaki fiziksel yapısının kısa boylu, geniş göğüslü, küçük gözlü, yassı burunlu ve ince gri sakallı ve bronz tenli” olduğu anlatılmaktadır.

Babası Boncuk Hanın ölümünden sonra bozkırda tek başına yaşam mücadelesi verirken amcası Rua tarafından bulunmuştur. Attila Vizigotlar karşısında Roma ile müttefik olmuştur. Bu ittifakla birlikte aetiusun davetlisi olarai bir süreliğine romada kalmıştır. Amcası Rua nın ölümünün ardından Attila ve kardeşi Bleda Hun İmparatorluğu na hükümdar olmuşlardır. Bleda 445 de ölmüştür.

Acımasızlığı sertliği merhamet göstermemesi gibi sebeplerden ötürü de tüm Avrupada (Tanrının Kırbacı) ismiyle anılmıştır.

Attiladan bahseden önemli destanlardan biri Nibelungen dir. Hun ve Germen çatışmalarını anlatan destanda Attila Etzel ismiyle geçmektedir kudretli bir otoriteye sahip barış yanlısı bir hükümdardır. Savaşçılığı ise sadece asilere karşı kılıç kuşanması anlatılarak göz önüne serilmiştir. Aynı destanda Attilanın asil ruhlu bir hükümdar olduğu da belirtilir. Hatta Avrupa Hun İmparatorluğuna başkentlik yapan Etzelburg isminin de bu efsanedeki hükümdar siminden yani Attiladan geldiği bilinmektedir. Attila Aetus ile Katalon Savaşında karşılaşmış Roma ordusunu darmadağın etmiştir.

Attila Batı Roma İmparatorluğuna akın etmeyi tasarlamış ve bir de sefer planlamıştır sefere hazırlık aşamasında papanın araya girmesiyle akınlarını iptal eden Attila romalıları haraca bağlamıştır bu olay nedeniyle papanın diz çöktüğü tek insan evladının Attila olduğu anlatılmaktadır. Büyük İmparator Attila 453 yılında gerdek gecesindeyken son eşi tarafından katledilmiştir. Attilanın nerede gömülü olduğu dolayısıyla mezar yeri bilinmemektedir çünkü Attilanın cenazesine katılanlar hükümdarın mezar yerinin bilinememesi ve öğrenilmemesi için topluca öldürülmüştür.

MACARLAR-HUNGARİ MACARLARIN TÜRKLÜĞÜ VE ATİLLA

Macaristan’da 2018 yılı seçimlerinde meclis sandalyelerinin % 22’sini elde eden Turancı  Jobbik (daha iyiye) Partisi lideri Gabor Vona anlatıyor:

“Biz Türkiye ile yakınlaşmanın Avrupa’nın yararına olduğunu düşünüyoruz. Diğer partilerin Türk ve İslam karşıtı politikalarına katılmıyoruz. Türkiye bize yeni fırsatlar sunuyor… Türklerle Macarların kökeni birdir. Hunlar’dır. Biz Türkler’e karşı çıkarsak kendi kökenimize de karşı çıkıyor oluruz. Türkler bizim kardeşimiz… Yanlışa cesurca karşı gelen ve Allah’tan başka hiç kimseden korkmayan Attila’nın torunlarıyız…

Biz Macarlar insanları soylarına göre ayırırız, dostluk başka kardeşlik başka. Türkler ister müslüman olsun ister Gagavuzlar gibi Hıristiyan, onlar bizim kardeşlerimiz… Avrupa’yla belki dinimiz bir olabilir ama kimliğimiz kanımız, soyumuz, geçmişimiz bir değil …

Macaristan homojen bir topluma sahip bir ülkedir. En çok konulan erkek isimlerinden biri ise Attiladır. Attila, Avrupa Hun imparatorluğu hükümdarı. Batı Roma İmparatorluğunun çöküşüne sebep olan, bir devir açıp bir devir kapatan, Türklerin ve Macarların ortak başbuğudur…

Eğer iktidara gelirsek Avrupa birliğinden çıkıp Turan birliğinin kurulması için elimizden geleni yapacağız.”

Dipnot: Budapeşte de yuna nehrinin orda bir köprü insaasi sırasında İskitlerin Kutsal Harp Kılıcı yani meteor taşından dövülen Atillan’ın efsanevi kılıcı içinde olan bir lahit bulundu. Atilla’nın lahiti idi.

SÜLEYMAN EFE KOCAZEYBEK
Yazarın Tüm Yazılarını Görmek İçin TIKLAYINIZ

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.