height="132" />
UYKUDAN NE ZAMAN UYANACAĞIZ?

UYKUDAN NE ZAMAN UYANACAĞIZ?

ABONE OL
Nis 2, 2021 12:20
UYKUDAN NE ZAMAN UYANACAĞIZ?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
İki gün evvel, Müminleri kabir azabından koruyacak(!) kefeni icat eden Cübbeli Hocayı bir Tv kanalında izledim. Hoca önceki sözlerini bu defa red edercesine konuştu. Ancak Selefiliğin Türkiye için büyük bir tehlike olduğunuda söylemekten kaçınmadı.
Hoca haklı. Yalnız karşı karşıya olduğumuz tehlike sadece “Selefilik” değil. Selefiliğin ve din tüccarlarının sebebiyet verdiği Ateizm Deizm ve Misyonerlik faaliyetlerini de gözden ırak edemeyiz. Ateistlerin, Deistlerin sayılarının bir kaç milyonu, Hıristiyanlığa yönelenlerin ise onlarca bini aştığı söyleniyor.
Türkiye’nin bu hale gelmesinin en büyük nedeni çocukların ailelerinden, çevrelerinden ve okullarından bir şeyler alamamalarıdır. Yapılması gereken öncelikli olarak öğretmenlerin psikolojik ve pedogojik eğitim almalarıdır. Ve sonra çocuklar. Ve evlilikler öncesi psikolojik ve pedogojik kazanımlar sağlanmış ebeveynler.
Önderliği devlet yapmalıdır. Mesela; Devletçe açıklamalı( düz değil) Kur’an Mealleri bastırılarak genç nesillere, aile büyüklerine bedava olarak dağıtılabilir. Bu çalışmanın maddi külfeti bir kaç yüz milyonu geçmez. Bunu ilk olarak uygulayan Atatürk ‘tür. 25.000 ni Kur’an tefsiri olmak üzere toplamda 100.000 dini eser neşredilmiş ve karşılıksız olarak başta din adamları olarak kilit mevkideki insanlara sunulmuştur.
Hasılı insanlarımızın psikolojik ve pedogojik kazanımlar edinmeleri eğitimin temeli olmalıdır. Böylece çocuklarımızı, gençlerimizi Allah’ın Diniyle buluştururuz. O din ki bizi her türlü tehlikeden koruyacak dindir.
YAVUZ KUZGUN
Yazarın Tüm Yazılarını Görmek İçin TIKLAYINIZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.