height="132" />
TEKNOFEST 2020 ve FIRAT ÜNİVERSİTESİ’nin ÖNEMLİ BAŞARISI

TEKNOFEST 2020 ve FIRAT ÜNİVERSİTESİ’nin ÖNEMLİ BAŞARISI

ABONE OL
Nis 2, 2021 12:03
TEKNOFEST 2020 ve FIRAT ÜNİVERSİTESİ’nin ÖNEMLİ BAŞARISI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TEKNOFEST ismini ileriki yıllarda daha sık duymaya devam edeceğiz.  Bu fikrin oluşmasına ve festivalin düzenleyicilerine ve organizatörlerine binlerce kere alkış.  Milli teknolojinin gelişmesine katkı yapan bu girişim özellikle genç girişimcilerinin önünü açabilecek önemli bir adım hüvviyetini taşıyor.

“Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı” ‘nın önderliğinde düzenlenen bu festivalde genç girişimcilerin yapmış olduğu milli ve özgün, rekabet edebilir proje ve faaliyetlere önemli katkı sağlıyor. Bu önemli vakfın mütevelli heyeti 28-38 yaşları arasında değişiyor. Bu vakfın yapmış olduğu bir diğer önemli projede “Deneyap Teknoloji Atölyeleri” olmuştur. Bu atölyeler ülkemizin birçok ilinde lise ve ortaokul öğrencileri için belirli sayıda kontenjan ayrılıp, kayıt ekseninde genç ve çocuklarımızı teknolojinin ilk adımları öğretiliyor.

Bu kapsamda; “Tasarım ve Üretim”, “Robotik ve Kodlama”, “Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti” , “Siber Güvenlik”, “Enerji Teknolojileri”, “Nanoteknoloji ve Malzeme Bilimi, “İleri Robotik”, “Yapay Zekâ” , “Havacılık ve Uzay Teknolojileri”, “Yazılım Teknolojileri ve Mobil Uygulama gibi önemli konularda temel eğitimler veriliyor. Mütevelli heyeti başkanlığını yapan Sayın “Selçuk Bayraktar”’ın önemli katkılarıyla çalışmalarına devam eden Vakıf; özellikle uzay teknolojileri ile ilgili de önemli kazanımlar sağlıyor. Vakıf; Uluslararası girişim zirveleri düzenleyerek, ABD gibi önemli teknoloji pazarlarında girişimcilerle bir araya gelme şansı sağlıyor. Ayrıca bu atölyelerde; mevcut müfredatlardan ayrı olarak zihin yaratıcı aktiviteler kapsamında Rubik küp yarışmaları düzenleniyor, TÜBİTAk kapsamında Enerji Teknolojileri kampları düzenliyor, insansız hava araçları tasarımları, roket tasarımları, yenilenebilir enerji tasarımları konularında geleceğin nesillerine olanak sağlıyor. Bu genç beyinler gelecekte ülkemiz milli teknoloji hamlesine önemli katkılar sağlayacaktır.

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında 2020 yılında Gaziantep’te düzenlenen etkinlikte “Akıllı Ulaşım, Eğitim Teknolojileri, İnsansız Hava Araçları, Model Uydu, Robotik, Sürü İHA Simulasyon, Çevre Enerji Teknolojileri, Helikopter Tasarım, İnsansız Su Altı Sistemleri, Roket, Tarım Teknolojileri, Uçan Araba Tasarım, İnsanlık Yararına Teknoloji, İnsansız Su AltıSistemleri, Model Uydu, Robotaksi, Binek Otonom Araç gibi alanlarda yarışmalar düzenlenmiştir.

Bu yarışmada Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi, Yazılım Mühendisliği bölümü öğrencilerinden;  Ersin Ulaş, Gizem Aslan, ve Özlem Karagöz ile Mekatronik Mühendisliği bölümü öğrencilerinden Ömer Muhammet Uzun, Abdurrahman Onat ve Faruk Akyol tarafından hazırlanan ve danışmanlığını Prof Dr. İbrahim TÜRKOĞLU’nun yapmış olduğu “Enkaz altı kurtarma robotu” projesi“İnsanlık Yararına Teknoloji” yarışmalarında “Afet Yönetimi” kategorisinde Türkiye Birinciliği derecesine layık görülmüştür.

Bu projede; enkaz altındaki gazı algılama, anlık görüntüleme, termal görüntüleme, bire bir iletişim, ses radarı, aydınlatma, insani ilaçların tedariki için kargolama, her türlü zeminde hareket kaabiliyeti ve haritalandırma konularında kazanım sağlayan robot sistemi geliştirilmiştir. Yine; Fırat Üniversitesi Fizik Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Fahrettin YAKUPHANOĞLU’nun danışmanlığını yapmış olduğu “İnsanlık yararına teknoloji sağlık ve ilk yardım” kategorisinde Erdi BULUŞ isimli öğrencimiz 3.lük ödülüne layık görülmüştür.

Bu kapsamda başarılı olan hocalarımı ve ekiplerini “Teknolojide Biz de Varız” dedikleri için canı gönülden tebrik ederiz.

Teknolojiyle Kalın.

Prof.Dr.İNANÇ ÖZGEN

Fırat Üniversitesi

Biyomühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi

Yazarın Tüm Yazılarını Görmek İçin TIKLAYINIZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.