DOLAR 34,2906 0.16%
EURO 37,0922 -0.36%
ALTIN 3.028,620,57
BITCOIN 22995700,06%
Elazığ
12°

AÇIK

15:46

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

   
   
Dervişoğlu ”Erdoğan Yeniden Aday Gösterilmeye Çalışılıyor..

Dervişoğlu ”Erdoğan Yeniden Aday Gösterilmeye Çalışılıyor..

ABONE OL
Eki 26, 2024 15:13
Dervişoğlu ”Erdoğan Yeniden Aday Gösterilmeye Çalışılıyor..
0

BEĞENDİM

ABONE OL
 

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, SZC TV’de İpek Özbey’in sorularına yanıt verirken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Abdullah Öcalan’a ilişkin açıklamasını eleştirdi.

Dervişoğlu, Bahçeli’nin ifadelerinin Türkiye Cumhuriyeti’nin değerleri ve Türk milletinin bekasına zarar vererek dile getirerek, “Sayın Bahçeli’ye karşı Türkiye’nin özelliklerini savunmak zorunda kalacağımı rüyamda görsem inanmazdım” dedi. Bahçeli’nin açıklamalarının Öcalan’ın serbest bırakılmasını istediklerine zemin hazırlığını uzun süre sürdüren Dervişoğlu, bunun son derece tehlikeli olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığı hakkında da konuşan Dervişoğlu, Türkiye’de cumhurbaşkanlığı seçimleri siyasilere yaklaşırken manevralarla Erdoğan’ın yeniden aday gösterilmeye çalışıldığını söyledi. Anayasanın, cumhurbaşkanının görev süresiyle ilgili dağılımını hatırlatan Dervişoğlu, Erdoğan’ın bir kez daha seçilmesi durumunda 20 yıl boyunca ülkenin başlangıcında çoğaldığını ve bunun Türkiye’de bir sorun haline geldiğini ifade etti.

Ayrıca TUSAŞ’taki terör saldırısıyla ilgili olarak, devletin güvenlik zafiyeti yaşadığını ve yapısal olayların planlanmamasının, hücrelerin göz önünde bulundurularak tehlikeli olduğu dile getirildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in açıklamalarını da değerlendiren Dervişoğlu, Türkiye’nin ortak bir devlet olduğunu ve kimsenin tek başına devleti yönlendirme yetkisi olmadığını belirtti.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.