DOLAR 34,2904 0.16%
EURO 37,2084 0.07%
ALTIN 2.998,58-0,43
BITCOIN 23188641,24%
Elazığ
11°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

   
   
Madde Bağımlıları Cezaevine Konulmasın! Tedavi Edilsin..

Madde Bağımlıları Cezaevine Konulmasın! Tedavi Edilsin..

ABONE OL
Eki 24, 2024 15:33
Madde Bağımlıları Cezaevine Konulmasın! Tedavi Edilsin..
0

BEĞENDİM

ABONE OL
 

Prof. Dr. Sevil Atasoy, Üsküdar Üniversitesi’nde düzenlenen “Bağımlılıkla Mücadele” konferansında madde mücadelesiyle ilgili önemli açıklamalarda yer aldı.

Madde kapasitesinin bir beyin hastalığı olduğunu vurgulayan Atasoy, hapsedilmek üzere cezaevine konulması yerine tedavi edilmesi gerektiğini savundu. Türkiye’nin bir zamanlar transit konumundayken şimdi kullanıcı ülkeye dönüştüğüne dikkat eden Atasoy, gençlere yönelik maddelerin değiştirilmesinin tehlikeleri hakkında uyarılarda ülke bulundu.

Atasoy, evlilik yapan üyelerin üyeleri için büyük bir tehdit oluşturulduğunu belirterek, “Maddelerin risklerini öğrenmek ve madde tekliflerinin değişimini ‘hayır’ demeyi bilmek gerekiyor” dedi. Ayrıca sosyal medyanın, madde mesajı teşvik eden içeriğin dağılımında oyuncunun rolünün arttığı çizildi ve bu tür içeriklerin karşı dikkatli olunması ifade etti.

Prof. Dr. Atasoy, Türkiye’de özellikle son yıllarda metamfetamin ve sentetik büyümelerin kullanımında artış yaşandığını belirterek, ticaretinin ciddi şekilde arttığını vurguladı. Uyuşturucuya karşı mücadelenin sadece polisleriyle değil, aynı zamanda içeride tutularak tedavi edilmesiyle de sürdürülmesinin mümkün olduğunu söyledi.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.