DOLAR 34,2385 0.05%
EURO 37,0220 -0.01%
ALTIN 3.023,401,06
BITCOIN 2303122-0,54%
Elazığ

PARÇALI AZ BULUTLU

05:52

İMSAK'A KALAN SÜRE

   
   
Hekimler İş Bıraktı!

Hekimler İş Bıraktı!

ABONE OL
Eki 21, 2024 14:58
Hekimler İş Bıraktı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
 

Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde hekimler, hastanedeki mali ve idari sorunlar nedeniyle bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Hekim Birliği Sendikası’nın yaptığı açıklamaya göre, hastanede aylardır hekimlerin ve sağlık profesyonellerinin ek ödemeleri (döner sermaye) ve fazla mesai ücretleri yatırılmamakta ya da ciddi gecikmeler yaşanmaktadır. Bu durum, Anayasa’nın 35. maddesinde koruma altında olan mülkiyet hakkının ihlali olarak değerlendirildi.

Hekimler ayrıca, sağlıkta artan şiddet olaylarına karşı yeterli önleyici tedbirlerin alınmadığını ve maaşların beş farklı kalemde hesaplanmaya devam etmesinden dolayı yaşanan adaletsizlikleri de protesto ediyor. Özellikle tek kalem maaş talebinin karşılanmaması, izin kullanıldığında maaşların yarısından fazlasının kesilmesi ve vergi oranlarının adaletsizliği, sağlık çalışanlarının maddi ve manevi haklarını zedelemeye devam ediyor.

Hekim Birliği Sendikası, acil birimler dışında tüm hizmetlerde bir günlük iş bırakma eylemi kararı alındığını, taleplerin karşılanmaması durumunda daha uzun süreli eylemlerin de planlandığını belirtti. Sendika, taleplerin karşılanmaması durumunda ilk etapta beş gün sürecek daha kapsamlı iş bırakma eylemlerinin düzenleneceğini de duyurdu.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.