DOLAR 34,2199 0.28%
EURO 37,1363 0.18%
ALTIN 2.983,340,99
BITCOIN 23276551,19%
Elazığ
10°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

   
   
Ümit Özdağ ” Türkiye İçin Büyük Bir Tuzak Planlanıyor..

Ümit Özdağ ” Türkiye İçin Büyük Bir Tuzak Planlanıyor..

ABONE OL
Eki 14, 2024 14:27
Ümit Özdağ ” Türkiye İçin Büyük Bir Tuzak Planlanıyor..
0

BEĞENDİM

ABONE OL
 

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) üzerinden yaptığı bir paylaşımda, terörist başı Abdullah Öcalan’ın Kandil’deki PKK’lı teröristlerle görüşmesine izin verildiğini iddia etti ve bu durumun sonuçlarına dikkat çekti. Özdağ, bu gelişmenin Türkiye için büyük bir tuzak olduğunu belirtti.

Özdağ’ın açıklamalarında dört temel iddia öne çıkıyor:

  1. PKK ile uzlaşmanın sonuçları: Özdağ, PKK ile uzlaşmanın Suriye’de PKK/YPG’nin devlet kurmasına zemin hazırlayacağını ifade etti.
  2. Kilit Pençe Harekatı’nın etkisi: PKK ile uzlaşmanın, Türkiye’nin Kuzey Irak ve Kuzey Suriye’deki coğrafi hedeflerini ve Kilit Pençe Harekatı’nın amacını sekteye uğratacağını savundu. Bu harekatın, Türkiye ile Irak arasında doğrudan temas sağlayacak bir bölge oluşturmayı hedeflediğini vurguladı.
  3. Türkiye’nin anayasal yapısı: PKK ile uzlaşmanın, Türkiye’nin çok uluslu bir yapıya dönüşmesini anayasal olarak kabul etmek anlamına geleceğini ve bunun PKK’nın Suriye’de devlet kurmasını meşrulaştıracağını iddia etti. Aynı zamanda Irak’ın bölünmesi ve kuzeyinde Kürdistan devletinin kurulmasına yol açacağını belirtti.
  4. Uzlaşmanın uzun vadeli etkisi: Özdağ, PKK ile uzlaşmanın zamana yayılan bir parçalanmaya yol açacağını savundu.

Sonuç olarak, Zafer Partisi’nin bu tür bir uzlaşmaya karşı olduğunu ve Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni koruma kararlılığını dile getiren Özdağ, terörle uzlaşmanın ve demografik değişimlerin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.