DOLAR 34,2919 0.5%
EURO 37,2009 0.37%
ALTIN 2.979,530,87
BITCOIN 23292961,26%
Elazığ
10°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

   
   
Eğitimde Süreç Odaklı Ölçme Sistemine Geçildi

Eğitimde Süreç Odaklı Ölçme Sistemine Geçildi

ABONE OL
Eki 1, 2024 15:10
Eğitimde Süreç Odaklı Ölçme Sistemine Geçildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
 

Millî Eğitim Bakanlığı, yeni eğitim modeli kapsamında Süreç Odaklı Ölçme Sistemi’ne geçiş yaptı.

Bu sistem, öğrenci gelişimini takip etmeye olanak sağlayan “süreç odaklı ölçme” yöntemlerini içeriyor ve “sonuç odaklı ölçme” yerine geçiyor. Okul öncesi, 1, 5, hazırlık ve 9. sınıflarda uygulanan yeni müfredat, öğrenci merkezli ve beceri odaklı bir yaklaşımı benimseyerek eğitimde köklü değişiklikler getiriyor.

Süreç odaklı ölçme ile öğretmenler, öğrencilerin bilgi ve beceri gelişimini sistematik olarak izleyebilecek ve onlara anlık geri bildirim sağlayarak öğretim süreçlerini sürekli iyileştirebilecek. Bu yeni model, öğrencilere ödevler, projeler ve grup çalışmaları gibi farklı değerlendirme yöntemleri sunarak, öz ve akran değerlendirmelerini de teşvik ediyor.

Ayrıca, öğretmenler için rehber materyaller hazırlandı. Velilere yönelik bilgilendirme kılavuzlarıyla, eğitim süreçlerine aktif katılımlarını teşvik etmek hedefleniyor. Ortaöğretime geçişte, “Liseye Hoş Geldin” kitabı ile öğrencilere lise döneminde karşılaşacakları dersler ve eğitim kaynakları tanıtılacak.

 

Yeni sistemin temel amacı, öğrencilerin öğrenme süreçlerini daha etkili hale getirmek ve eğitimde bireysel farklılıkları gözetmektir.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.