DOLAR 34,0185 -0.14%
EURO 38,0473 0.31%
ALTIN 2.826,420,85
BITCOIN 21526436,10%
Elazığ
22°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

   
   
ARITMA TESİSİMİZ TAM KAPASİTE İLE ÇALIŞIYOR”

ARITMA TESİSİMİZ TAM KAPASİTE İLE ÇALIŞIYOR”

ABONE OL
Eyl 14, 2024 15:58
ARITMA TESİSİMİZ TAM KAPASİTE İLE ÇALIŞIYOR”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Malatya İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nde incelemelerde bulunarak tesisin tam kapasite ile çalıştığını duyurdu.

İnceleme gezisinde MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Faruk Yanardağ ve mahalle muhtarları da hazır bulundu.

Başkan Er, arıtma tesisinin bölge halkı için uzun süredir önemli bir sorun olduğunu ve MASKİ Genel Müdürlüğü’nün çalışmaları sayesinde tesisin yeniden aktif hale getirildiğini belirtti. Tesisin, deprem öncesi bir arıza yaşadığını ve depremde hasar aldığını ancak yapılan 100 milyon liralık yatırım ile sorunların giderildiğini açıkladı.

 

Başkan Er, tesisin çevre ve halk sağlığı açısından önemli bir katkı sağladığını ve atıksuyun artık arıtılarak berrak bir şekilde kanala deşarj edildiğini söyledi. Ayrıca ikinci bir arıtma tesisi inşa ederek bu suyun sulama suyu olarak kullanılmasının planlandığını belirtti. Yapılan çalışmaların Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından denetlendiğini ve tesisin maliyetinin %50’sinin karşılandığını ifade etti. Başkan Er, projede emeği geçen herkese teşekkür ederek bölge halkının artık müsterih olabileceğini dile getirdi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.