DOLAR 34,0185 -0.14%
EURO 38,0473 0.31%
ALTIN 2.826,420,85
BITCOIN 21526436,10%
Elazığ
22°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

   
   
Aile Hekimi mi? Aile Müteahhiti mi?

Aile Hekimi mi? Aile Müteahhiti mi?

ABONE OL
Eyl 12, 2024 12:11
Aile Hekimi mi? Aile Müteahhiti mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
 

Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, aile hekimliği sisteminde yaşanan sorunları eleştirerek, aile hekimlerinin karşılaştığı sorunları ve sistemin eksikliklerini dile getirdi.

Doğruyol, aile hekimlerinin kamu hizmeti sunmalarına rağmen kamu binalarına kira ödeyen tek devlet memurları olduğuna dikkat çekerek, hekimlerin üzerlerine yüklenen hekimlikle ilgisi olmayan sorumlulukları ve iş yüklerini eleştirdi.

Aile Hekimlerinin Artan İş Yükü

Doğruyol’un açıklamasına göre, aile hekimlerine; baca temizliği, boya badana yapımı, kanalizasyon temizliği, hidrofor bakım ve onarımı gibi görevler verilmiştir. Bu durum, hekimlerin asli görevlerinden sapmalarına ve artan iş yükü altında ezilmelerine sebep olmaktadır. Ayrıca, aile hekimlerine verilen bu ek görevlerin, koruyucu sağlık hizmetleri sunumunu geri plana ittiği ve sistemin geleceğini tehdit ettiği vurgulanmaktadır.

Maaş ve Çalışma Koşulları Sorunları

Doğruyol, aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının maaşlarının düşük olmasından dolayı sistemde çalışmak istemeyen hemşirelerin kadrolarının olduğu kurumlara geri döndüğünü belirtti. Bu durumun birçok hekimi hemşiresiz çalışmak zorunda bıraktığını ifade etti. Ayrıca, yeni yönetmeliklerle hekimlere ceza sistemi getirildiğini ve artan iş yüküyle sağlık çalışanlarının tükenme noktasına geldiğini vurguladı.

 

Yönetmeliklerin Yarattığı Problemler

Aile hekimliğiyle ilgili her yeni yönetmelik ve genelgenin, mevcut problemlere bir yenisini eklediğini belirten Doğruyol, sistemin kalitesinin Avrupa örneklerindeki gibi olmasını beklerken, ülkemizdeki uygulamalarda hekimlik dışı yüklerin ve kötü çalışma koşullarının hekimlerin mesleklerini olumsuz etkilediğini ifade etti.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.