DOLAR 34,2135 0.24%
EURO 37,1595 0.14%
ALTIN 2.979,020,85
BITCOIN 23164090,61%
Elazığ
10°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

   
   
Japonya ve DSÖ’nün Mısır’daki İş Birliği

Japonya ve DSÖ’nün Mısır’daki İş Birliği

ABONE OL
Tem 20, 2024 17:45
Japonya ve DSÖ’nün Mısır’daki İş Birliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL
 

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Doğu Akdeniz Bölge Direktörü Dr. Hanan Balkhy, Japonya’nın Mısır Büyükelçisi OKA Hiroshi ile DSÖ ve Japonya Hükümeti arasındaki mevcut ve gelecekteki iş birliklerini görüşmek üzere bir araya geldi.

Japonya’nın Sağlık Destekleri:

  • Mısır’daki Sağlık Çalışmaları:
    • Japonya, DSÖ aracılığıyla Mısır’daki Sağlık ve Nüfus Bakanlığı’na 8,3 milyon dolarlık bir bağışta bulundu. Bu bağış, Gazze Şeridi’ndeki insani krizden etkilenen Mısır’daki hastanelere tıbbi acil destek sağlamak amacıyla kullanılıyor.
    • Ayrıca Japonya, Gazze Şeridi’ndeki insani durumun kötüleşmesine yanıt olarak WHO aracılığıyla Gazze’ye 10 milyon dolarlık bir destek sağladı.

DSÖ ve Japonya İş Birliği:

  • Dr. Balkhy, Japonya’nın DSÖ’nün Doğu Akdeniz Bölgesi’ndeki çabalarına uzun süredir verdiği destekten dolayı derin takdirlerini dile getirdi. Bölgede, iklim değişikliğinden etkilenen alanlarda hayatları kurtarmak ve acıları hafifletmek için Japonya’nın desteği hayati önem taşıyor.
  • Japonya’nın gönüllü katkıları, 2016’dan bu yana DSÖ bölgeleri arasında en büyük katkı oldu. 2024-25 döneminde Japonya, 32 milyon dolar katkıda bulunmuş ve bunun %98’i acil durum operasyonlarına ve sağlık yardımlarına yönlendirilmiştir.

Öne Çıkan Destek Alanları:

 
  • Gazze: Japonya’nın Gazze’ye devam eden desteği.
  • Diğer Ülkeler: Afganistan, Cibuti, İran, Somali, Sudan, Suriye ve Yemen gibi çatışmadan etkilenen savunmasız nüfuslara yönelik acil durum hibe yardımları.

Büyükelçi OKA Hiroshi’nin Görüşleri:

  • Japonya’nın insan güvenliğine odaklanan insan merkezli yaklaşımı ve Evrensel Sağlık Kapsamına olan bağlılığı, DSÖ ile etkili ortaklık için güçlü bir temel oluşturuyor. Bu iş birliği, göçmenler, mülteciler ve karmaşık ve politik olarak hassas bağlamlarda bulunanlar da dahil olmak üzere savunmasız nüfusları desteklemeyi amaçlıyor.

Gelecekteki Hedefler ve Taahhütler:

  • Dr. Balkhy, toplantıyı DSÖ’nün Japonya Hükümeti ile ortak sağlık hedeflerine ulaşmak ve Doğu Akdeniz Bölgesi halkının refahını sağlamak amacıyla yakın bir şekilde çalışma taahhüdünü yeniden teyit ederek sonlandırdı.
  • DSÖ, üye devletler ve ortaklarla birlikte kaliteli sağlık hizmetlerine eşit erişimi genişletmek, sağlık çalışanlarının kapasitesini güçlendirmek, özellikle kadınlar ve madde bağımlılığını ele almak için çalışmaya devam edecek. Japonya Hükümeti ile yakın iş birliği, bu ihtiyaçları ele almak ve sağlık sistemlerinin güçlendirilmesini ve hayatların kurtarılmasını sağlamak için sürecek.

Bu iş birliği, Doğu Akdeniz Bölgesi’ndeki milyonlarca insanın hayatını olumlu yönde etkileyen acil durumları ele almak ve uzun vadeli sağlık hedeflerine ulaşmak için büyük bir adım olarak görülüyor.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.