DOLAR 34,2873 0.49%
EURO 37,2318 0.45%
ALTIN 2.980,460,89
BITCOIN 23264291,37%
Elazığ
10°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

   
   
Diyarbakır’da Fırıncılar Ekmek Hamurunu Buzla Soğutuyor

Diyarbakır’da Fırıncılar Ekmek Hamurunu Buzla Soğutuyor

ABONE OL
Tem 16, 2024 16:03
Diyarbakır’da Fırıncılar Ekmek Hamurunu Buzla Soğutuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
 

Diyarbakır’ı etkisi altına alan aşırı sıcak hava dalgası, fırıncıları da zor durumda bırakıyor.

Mevsim normallerinin çok üzerinde seyreden sıcaklıklar, ekmek hamurunu olumsuz etkiliyor ve fırıncıların işini zorlaştırıyor. Bu sorunu çözmek için bazı fırıncılar, hamur teknelerine buz koyarak ekmek hamurunu serin tutmaya başladı.

Bağcılar Mahallesi’nde bulunan

Ekmek Fırını’nda çalışan Muhammed Yakup Demirel, bu yöntemi şu şekilde açıklıyor: “Buz, hamuru soğuk tutmak için ekleniyor. Sıcak havalarda hamurun canlı kalması ve sıcaktan korunması için buz kullanıyoruz. Hamur yeterince kabarmazsa, iç kısmının daha sağlam olması için yoğurma işlemi sırasında buz ekliyoruz. Bu sıcaklıklarda buz eklemezsek hamur çöker ve iyi ekmek elde edemeyiz. Fırından çıkan ekmek de sönük olur. Buzları kendi buz dolabımızdan temin ediyoruz, yetmediği zamanlarda ise buz satanlardan alıyoruz. Kalıp buzları kırarak yoğrulan hamurun içine atıyoruz. Bu sıcak havalarda herkesin işi zor, Allah herkesin yardımcısı olsun.”

 

Demirel’in açıklamalarından da anlaşılacağı üzere, Diyarbakır’daki fırıncılar, aşırı sıcaklıklarla mücadele etmek için farklı çözümler üretmeye çalışıyor. Buz kullanımı da bu çözümlerden sadece biri. Ekmek fiyatlarının artmasına da neden olabilecek bu durum, vatandaşları da olumsuz etkiliyor.

Umarım hava sıcaklıkları en kısa sürede mevsim normallerine döner ve fırıncılar da ekmek üretimini daha rahat bir şekilde gerçekleştirebilir.

Kaynak: Diyarbakır/TİGRİS Haber

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.