DOLAR 34,2176 0.24%
EURO 37,1210 0.11%
ALTIN 2.976,590,76
BITCOIN 23154210,36%
Elazığ
10°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

   
   
Ege Üniversitesi Kreş Kapatma Kararına Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor

Ege Üniversitesi Kreş Kapatma Kararına Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor

ABONE OL
Tem 12, 2024 14:28
Ege Üniversitesi Kreş Kapatma Kararına Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
 

Ege Üniversitesi’nde çalışan akademisyenler, memurlar, işçiler ve sağlık çalışanları, üniversite bünyesindeki kreşin kapatılma kararına karşı bir araya gelerek güçlü bir protesto düzenledi.

Sayıştay denetlemelerinde gelir-gider dengesinin sağlanamadığı gerekçesiyle alınan kreş ve anaokulu hizmetlerinin kapatılması kararı büyük tepki topladı.

Tepkilerde Öne Çıkan Noktalar:

Çocukların Geleceği Tehlikede: Sendika temsilcileri, kreşin kapatılmasının çalışanların ve çocuklarının geleceğini tehlikeye attığını savunuyor. Özellikle çocukların zihinsel sağlıklarının göz ardı edilmesi tepkilere yol açıyor.

 

Kadın İş Gücüne Darbe: Kreşin kapatılmasının, kadınların iş hayatına katılımını olumsuz etkileyeceği ve toplumsal cinsiyet eşitliğine zarar vereceği belirtiliyor.

Yükseköğretim Kurumları Yönetmeliğine Aykırı: Yüksek Öğretim Kurumları yönetmeliğinde kreşlerin açık kalmasının üniversite rektörlüğünün görevi olduğu açıkça belirtilmesine rağmen alınan bu karar tepkiyle karşılandı.

Şeffafsızlık: Sendika temsilcileri, üniversite yönetiminin bu kararı alırken hiçbir çalışanı, anne-babayı veya sendika temsilcisini bilgilendirmediğini ve sürecin şeffaf bir şekilde yürütülmediğini savunuyor.

Mali Kaygılara Dayalı Karar: Sendika yetkilileri, üniversitenin çocukların ve çalışanların ihtiyaçlarını göz ardı ederek sadece mali kaygılarla hareket ettiğini eleştiriyor.

Çözüm Odaklı Talepler: Kreşin kapatılmaması, kreş çalışanlarının mali iyileştirmeler yapılarak görevlerine devam etmesi ve sürecin şeffaf bir şekilde yürütülmesi talep ediliyor.

Protestoya Katılanlar:

  • Hep-Sen, SES, Birlik Sağlık Sen, Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası, Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası, Genel Sağlık İş ve Eğitim Sen
  • Ege Üniversitesi akademisyenleri, memurları, işçileri ve sağlık çalışanları
  • Kreş öğretmenleri ve çalışanları

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.