height="132" />
İlgezdi: AFAD şube müdürlüğü sınavında liyakat yine sınıfta kaldı

İlgezdi: AFAD şube müdürlüğü sınavında liyakat yine sınıfta kaldı

ABONE OL
Ara 3, 2021 23:10
İlgezdi: AFAD şube müdürlüğü sınavında liyakat yine sınıfta kaldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, AFAD Başkanlığı şube müdürlüğü için yapılan yazılı sınavında birinci, ikinci, altıncı, yedinci, sekizinci ve dokuzuncu olan adayların düşük sözlü puanları ile elendiğini ortaya çıkararak, “AFAD şube müdürlüğü sınavında liyakat yine sınıfta kaldı. Yazılıdan yüksek puan alanlar elenirken yazılıda 521, 515, 511, 506 ve 505. olan adaylar yüksek sözlü puanlarıyla şube müdürü oldu” dedi.

CHP Halkla İlişkiler, Sağlık, Kültür ve Sanattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, AKP iktidarında yaşanan liyakatsiz atamaların bir örneğinin de AFAD’da olduğunu kaydederek, “AFAD Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sözlü Sınav sonuçları liyakatsizliği, kayırmacılığı yine ortaya çıkardı. Yazılı sınavdan 42 kişiden fazla 90 üzeri alan aday varken, bu adayların sadece 21’i başarılı sayıldı” diye konuştu.
Sözlü sınav iptal edilmeli
CHP’li Akkuş İlgezdi, “Yazılı sınav sıralamasında 1.,2.,6.,7.,8.,9. olan adaylar elenirken, yazılı sıralaması 521, 515, 511, 506, 505 olan adaylar yüksek sözlü notları ile başarılı sayıldı. Bunun bir açıklaması olamaz, derhal sözlü sınavın iptal edilmesi gerekmektedir” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.