DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21541330,88%
Elazığ
19°

HAFİF YAĞMUR

05:17

İMSAK'A KALAN SÜRE

   
   
Okullar Açılınca Hastalıklar Başladı !

Okullar Açılınca Hastalıklar Başladı !

ABONE OL
Eyl 20, 2024 17:44
Okullar Açılınca Hastalıklar Başladı !
0

BEĞENDİM

ABONE OL
 

Okulların açılmasıyla birlikte çocuklar arasında kalanlar genişleme riski durumundadır.

Türk Toraks Derneği, bu insanların korunması için temizlik ve aşının önemine dikkat çekiyor. Derneğin Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Özge Yılmaz, özellikle sınıflarda oyuncakların ve hizmetlerin temizliği ile düzenli havalandırmanın, büyümelerin önlenmesinde kritik olduğunu belirtti. Gizem Altay Özcan ise insanların aşı takvimine uygun şekilde aşılanmasının, hastalıklardan korunmanın en etkili yolu olduğunu v

Prof. Dr. Yılmaz, soğuk algınlığı, kavrama, kızamık, kabakulak gibi dağılımın karşılanması gereken hijyen önlemlerini açıkladı. Rinovirüs, RSV gibi solunum yolu virüslerinin yanı sıra, enterovirüs ve rotavirüs gibi gastrointestinal sistem virüslerinin çocuklarda çeşitli nedenlerin görüldüğünü belirtti. Enfekte insanların izolasyonu, el yıkama alışkanlığı, ve oyunun düzenli olarak temizlenmesini engellemek için önemli adımlar arasında sayıldı.

Gizem Altay Özcan ise, aşının mevcut olduğu karşı en güçlü savunma seçeneklerinin belirtildiğini, grip aşısı da dahil olmak üzere ulusal aşı takvimine uygun olarak çocukların aşılarının ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi. Aşılama sayesinde çocuklar, yayılan maruz kalmaları bile kolayca atlatabiliyorlar. Özellikle 5 yaş altı çocuklarda, kronik hastalığı olanlar ve risk taşıyan kişilerdeki kavrama aşısının önemine vurgu yapıldı.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.