DOLAR 34,0279 -0.12%
EURO 38,0492 0.32%
ALTIN 2.826,640,86
BITCOIN 21508196,23%
Elazığ
22°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

   
   
Mobilyacılar Sitesi’nde Kriz ”5 yıldır tek Başıma Mücadele Ediyorum

Mobilyacılar Sitesi’nde Kriz ”5 yıldır tek Başıma Mücadele Ediyorum

ABONE OL
Eyl 17, 2024 14:07
Mobilyacılar Sitesi’nde Kriz ”5 yıldır tek Başıma Mücadele Ediyorum
0

BEĞENDİM

ABONE OL
 

Elazığ Mobilyacılar Derneği (EMOSDER) Başkanı Muhammet Fethi Dilek, Mobilyacılar Sitesi ile ilgili kamuoyunu aydınlatmak amacıyla çarpıcı açıklamalarda bulundu. Dilek, son günlerde yoğun tartışmalara neden olan kooperatif süreci ve karşılaştığı engellere dair önemli bilgiler paylaştı.

Mobilyacılar Sitesi’nde Kriz

Başkan Dilek, Karalama ve İftira İddialarını Yargıya Taşıdı!

Mobilyacılar Sitesi’nde Şok İddialar:

 

Dilek, Engellemeleri ve İftiralara Karşı Savaş Açtı!

Dilek’ten Sert Çıkış:

‘Mobilyacılar Sitesi Projesi İçin Engeller Kasıtlı Olarak Koyuluyor!

Mobilyacılar Sitesi Kooperatifi eski başkanı Elazığ Mobilyacılar Derneği (EMOSDER)Başkanı Muhammet Fethi Dilek, Mobilyacılar sitesi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Son günlerde kamuoyunun gündemini meşgul eden Mobilyacılar Sitesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Elazığ Mobilyacılar Derneği (EMOSDER)Başkanı Muhammet Fethi Dilek kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla bu açıklamayı yapmak zorunda kaldığını ifade etti.

Kamuoyunun yanıltılmasına ve kişisel itibar zedelemeye yönelik karalama kampanyalarına karşı mücadele edeceğini vurgulayan Dilek, projede emeği geçen herkesi projenin başarılı bir şekilde tamamlanması için ortak çaba göstermesi gerektiğini söyledi.

*5 YILDIR TEK BAŞIMA MÜCADELE EDİYORUM

Yaklaşık 5 yılı aşkın bir süredir mobilyacılar sitesi arazi ve inşaatının yapımı için tek başıma mücadele ettiğini ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı oluru ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın onayıyla Elazığ Belediyesi ile kooperatifimiz arasında protokol yapılarak arsa tahsisi gerçekleştirildiğini ifade eden Dilek; “Protokolün imzalanmasının ardından bir taraftan arsa üzerinde hafriyat çalışmalarını başlatırken diğer taraftan da üye kayıt işlemlerine hızlı bir şekilde devam etmekteydik.  Yaklaşık 1 yıl önce İbrahim Kavaklı, Erkan Taşkın ve Ömer Ekşi beyler yanıma geldiler kendileri ve ortaklarının 10 adet mağazayı nakit satın alacaklarını paranın Erkan Taşkın’ın hesabında olduğunu beyan ettiler. Bizler de sözlerine itibar ettik, tek şartlarının ise yönetim kuruluna girmek olduğunu söylediler. Bende o dönem yönetimdeki arkadaşlarla istişare ettim ve tekliflerini kabul ettik.

Biz kendilerine verdiğimiz sözleri yerine getirirken yukarıda açıkladığım isimler tarafından verilen sözlerin hiçbiri maalesef tutulmadı, bu isimler kendi üyelik ücretlerini dahi ödememişlerdir.”dedi.

*İFTİRALARLA BAŞKANLIĞI ELE GEÇİRDİLER

“Şahsım hakkında mesnetsiz iddialarla şahsıma çirkin iftiralar atıldı.”diyen Muhammet Fethi Dilek; açıklamasında şu ifadelere yerverdi;

“Bu arkadaşlar yanlarına birkaç ismi de alarak bize karşı bir blok oluşturdular ve kooperatifin işleyişini çıkmaza soktular. Yaklaşık 7 ay önce benim ofisimde yukarıda adı geçen arkadaşlarla beraber Sümeyya Bayram,Burhan Bayram,Fatih Serdar Çevik,Osman Avcıl,Kerem Aslan,Nurullah Selçuk,Mustafa Karatepe dahil olmak üzere bir araya geldik. Bana yine iftiralarda bulundular başkanlıktan istifa etmemi, adları geçen grubun yönetime geçeceklerini ifade ettiler.”dedi.

VERİLEN SÖZLERİN HİÇBİRİ TUTULMADI

“Maddi manevi hiçbir emek vermeden hazıra konup istedikleri gibi yöneteceklerdi bu oyunu gördüm ve ben de sinirlendim ve artık ‘bu saatten sonra daha fazla fedakarlık yapmayacağım’ dedim. Osman Avcıl ve diğerleri de benim kooperatiften tüm alacaklarımı bugünkü değerle vereceklerinin sözünü verdiler tutanak altına alıp imzalaştık. Fakat bu güne kadar yine verilen sözler tutulmadı. Kurban Bayramından önce Erkan Taşkın’ın dükkanına gittim diğer arkadaşlar da geldiler, sözünüzü tutmadınız dedim, sürüncemede bırakarak bir yere varılmayacağını net bir dille söyledim. Durumdan memnun değilseniz bugüne kadar kooperatife ödeme yapan kendi arkadaşlarının ödediği paraları ödeyeyim siz kooperatif üyeliğinden ayrılın kooperatifin faaliyetlerini daha fazla kilitlemeyin teklifini yaptım onu da kabul etmeyip niyetlerini açık ettiler.”

BENİM HABERİM OLMADAN 24 KİŞİYİ ÜYE YAPTILAR

“Erkan Taşkın ve arkadaşları kooperatif karar defterini benim haberim olmadan alıkoyup, sonrasında yakın dost, eş ve akrabalarından oluşan 24 kişiyi kooperatif üyesi yapmışlardır. Yaptıkları bu üyeler bırakın mobilyacı olmayı vergi mükellefi bile değillerdir. Kooperatifimizin kendi adresinde toplantı salonumuz olmasına rağmen gazete ilanıyla, sadece yeni üyelerin haberi olacak şekilde İbrahim Kavaklıya ait olan balık restoranında 30.06.2024 saat 09.30 da toplantı kararı almışlardır. Bu konularla alakalı 25.06.2024 tarihinde Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundum.”

BU İSİMLER TARAFINDAN MOBİLYACILAR SİTESİ İÇİN VERDİĞİMİZ MÜCADELE AKAMETE UĞRATILMIŞTIR

“Uzun süren uğraş ve mücadelemize, yaşadığımız sıkıntılara ve maddi kayıplarımıza rağmen Mobilyacılar Sitesi için verdiğimiz mücadele yukarıda isimlerini açıkladığım şahıslar tarafından akamete uğratılmıştır. Kooperatifimizin 2023 yılı hesapları yapılan genel kurulda oy çokluğuyla ibra edilmiştir. Buna rağmen şahsımız ve kooperatifimiz hakkında ileri sürülen tüm iddia ve iftiralar tarafımızdan yargıya taşınmıştır.

Tek amacım yıllardır hep konuşulan ama bir türlü hayata geçirilemeyen Mobilyacılar Sitesi’ni şehrimize kazandırmaktı. Bu uğurda verdiğim maddi ve manevi mücadele ortadadır.”

MOBİLYACILAR SİTESİ’NİN EMİN ELLER TARAFINDAN YAPILMASI İÇİN GEREKEN MÜCADELEYİ VERECEĞİM

“Mobilyacılar Sitesi’nin yapımı için benim verdiğim mücadelenin önüne set çekenlerin, Mobilyacılar Sitesi’nin yapımını geciktirilenlerin amacı da gayesi de bellidir. Mobilyacılar sitesinin yapılması için bugüne kadar emek sarfeden benden önceki başkanlarımızın, dernek üyelerimizin ve şahsımın emeklerinin süreci akamete uğratanlar tarafından yok sayılmasına müsaade etmeyeceğimizi ve şehrimizin yıllardır beklediği Mobilyacılar Sitesi’nin emin eller tarafından yapılması için gereken mücadeleyi vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.”dedi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.