DOLAR 34,0279 -0.12%
EURO 38,0492 0.32%
ALTIN 2.826,640,86
BITCOIN 21508196,23%
Elazığ
22°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

   
   
Bakan Yusuf Tekin Hakkında ‘Görevi İhmalden’ Suç Duyurusu

Bakan Yusuf Tekin Hakkında ‘Görevi İhmalden’ Suç Duyurusu

ABONE OL
Eyl 17, 2024 13:58
Bakan Yusuf Tekin Hakkında ‘Görevi İhmalden’ Suç Duyurusu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
 

Eğitim-İş Sendikası, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) okulların temizlik ve güvenlik konularında yetersiz kaldığını savunarak, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hakkında görevi ihmalden suç duyurusunda bulundu.

Sendika yetkilileri, okulların hijyenik ve güvenli bir ortamdan uzak olduğunu belirterek, “okulların kaderine terk edildiğini” ifade ettiler. Özellikle pandemi sürecinde hijyenin öneminin daha da arttığını, ancak MEB’in bu konuda çözüm üretmekte yetersiz kaldığını dile getirdiler.

Eğitim-İş, 29 Ağustos 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan bir yönetmelikle geçici ve düşük ücretli işgücü ile temizlik ve güvenlik hizmetlerinin sağlanmaya çalışıldığını ve bunun okullarda yeterli temizlik ve güvenliği sağlamayacağını vurguladı. Sendika yetkilileri, asgari ücretin altında çalışma koşullarının emek sömürüsü olduğunu ve bu sistemin işsizler tarafından bile kabul edilmediğini belirterek, bu durumun okullarda çalışan bulma sorununu daha da derinleştirdiğini ifade etti.

Eğitim-İş, sosyal medyada farkındalık kampanyaları başlattıklarını ve “sağlıklı eğitim, güvenli okul” kokartlarıyla işyerlerinde eylem yaptıklarını belirterek, bu mücadelenin her alanda süreceğini duyurdu. Sendika, devlet okullarının güvenlik ve hijyen açısından daha iyi koşullarda olması gerektiğini vurgulayarak, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e “görevini yapması” çağrısında bulundu.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.