DOLAR 33,9995 0.29%
EURO 37,8381 0.61%
ALTIN 2.821,140,42
BITCOIN 1961047-3,13%
Elazığ
26°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

   
   
İzmir Yangını Hakkında ‘Şok’ İddia !

İzmir Yangını Hakkında ‘Şok’ İddia !

ABONE OL
Ağu 17, 2024 15:09
İzmir Yangını Hakkında ‘Şok’ İddia !
0

BEĞENDİM

ABONE OL
 
İzmir’in Doğançay Mahalle Muhtarı Arzu Nisan, Yamanlar’da çıkan orman yangınına Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin geç müdahale ettiğini iddia ederek önemli açıklamalarda bulundu.
Nisan, yangının bir patlama sesi sonrası başladığını ve hemen bölgedeki arkadaşlarıyla birlikte Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı yangın söndürme ekiplerini aradıklarını, ancak ekiplerin geç geldiğini belirtti.

Nisan, yangının başladığı Karagöl bölgesine gittiklerinde, orman ekiplerini defalarca aramalarına rağmen müdahalenin geciktiğini söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin geldiğini, ancak yangına esas olarak Orman Bölge Müdürlüğü’nün karadan ve havadan müdahale etmesi gerektiğini vurguladı. Nisan, saatler süren beklemelerine rağmen yangına etkili bir müdahale yapılmadığını ifade etti ve bu durumun yangının kontrol altına alınmasını zorlaştırdığını belirtti.

Bu tür durumlarda hızlı müdahalenin hayati önemde olduğunu ve yangının bu şekilde büyümesinin kabul edilemez olduğunu dile getirdi. Nisan, yaşanan gecikmenin ve hataların kabul edilemez olduğunu vurgulayarak yetkililerin bu konuyu ciddiyetle ele alması gerektiğini belirtti.

Bu iddialar, Türkiye’deki orman yangınlarına müdahale konusunda tartışmaları yeniden alevlendirebilir.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.