DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18341070,44%
Elazığ
26°

HAFİF YAĞMUR

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

   
   
Hastanelerde Sefer Tası Dönemi!

Hastanelerde Sefer Tası Dönemi!

ABONE OL
Tem 21, 2024 16:58
Hastanelerde Sefer Tası Dönemi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
 

Türkiye’deki devlet hastanelerinde yemek hizmetlerinin taşeron firmalar tarafından hijyenik ve lezzetli olmayan şekilde hazırlanması, sağlık personelinin evlerinden yemek getirmesine yol açtı.

SES Sendikası tarafından 51 ilde 1000 sağlık çalışanıyla yapılan yemek anketinin sonuçlarına göre, sağlık personeli ve hastalar yemeklerin hijyeninden ve lezzetinden memnun değil.

SES İzmir 2 Nolu Şube Eşbaşkanı Başak Edge Gürkan, anketin 57 ilde 150 sağlık kuruluşunda yapıldığını ve 1000 sağlık personelinin katıldığını belirtti. Gürkan, 20 yıl önce devlet hastanelerinde aşçıların olduğunu ve yemeklerin kamu eliyle hazırlandığını, ancak günümüzde yemekhane hizmetlerinin özelleştirildiğini vurguladı. Bu özelleştirme sonucunda, yemeklerin hijyen ve lezzet açısından büyük sıkıntılar yaşandığını ifade etti. Gürkan, “Türkiye genelinde her hafta bir kamu hastanesinden yemeklerin içerisinden kıl, böcek, taş, yabancı madde çıktığına dair haberler alıyoruz. Hastanelerde yemekler yenilebilecek nitelikte olmuyor. Sağlık personeli 24 saat nöbetlerinde hastaneden yemek yemek zorunda kalıyor ve doyurucu olmayan yemekler nedeniyle dışarıdan yemek söylüyor ya da evinden yemek getiriyor,” dedi.

Ankette, yemeklerin tadı ve lezzeti hakkında katılımcıların %43’ü nadiren, %29’u bazen iyi bulduğunu belirtti. %35’i menüdeki yemeklerin renk, kıvam ve tat yönünden bazen uygun olduğunu, %26’sı ise hiçbir zaman yeterli bulmadığını söyledi. Yemeklerin sıcaklığı konusunda ise katılımcıların %28’i bazen, %25’i nadiren yanıt verdi. Yemeklerin görüntüsünün güzel ve iştah açıcı olduğunu düşünenlerin sayısı sadece %1 oldu. Yemeklerin porsiyon büyüklüğünün ise istenilen ölçüde olmadığını belirten katılımcılar, menünün besleyici değerinin çok düşük olduğunu ifade etti. Ankete katılan sağlık personeli, yemeklerin içinden zaman zaman böcek ve başka cisimlerin çıktığından şikayetçi oldu. Ayrıca, yemekhanelerde her zaman kağıt havlu ve sabun bulunmadığını belirten katılımcıların oranı %14 oldu.

 

Bu durum, devlet hastanelerinde hem sağlık personelinin hem de hastaların yeterli ve hijyenik yemek bulamamasına yol açıyor.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.