DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18341070,44%
Elazığ
26°

HAFİF YAĞMUR

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

   
   
İzmir Elektrik Faciası meclis gündemine taşındı..

İzmir Elektrik Faciası meclis gündemine taşındı..

ABONE OL
Tem 18, 2024 16:11
İzmir Elektrik Faciası meclis gündemine taşındı..
0

BEĞENDİM

ABONE OL
 

İzmir’de 12 Temmuz tarihinde yaşanan elektrik faciası, DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen tarafından Meclis gündemine taşındı.

Olayda su birikintisine basarak elektrik akımına kapılan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay hayatını kaybetti. Milletvekili Ösen, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi hazırlayarak TBMM Başkanlığına sundu.

Olayla ilgili konuşan Milletvekili Ösen, çevredeki esnaf ve mahalle sakinlerinin elektrik kaçağı şikayetlerinin bulunduğunu ve Konak Belediye Başkanı ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın elektrik sisteminin yer altı şebekesinin standartlara uymadığını belirttiğini açıkladı. Ayrıca, elektrik hatlarının yapım tekniğine aykırı olarak zeminden 23 cm derinlikte olduğu ve izolasyonun yeterli olmadığı ifade edildi. Ösen, insan hayatının bu kadar ucuz olmadığını ve sorumluların yargılanması gerektiğini vurguladı.

Meclise sunulan soru önergesinde şu sorular yer aldı:

 
  1. Olay mahallindeki elektrik hattı ve sistemi kaç yılında yapılmıştır?
  2. Elektrik hatlarının yapımından günümüze kadar Bakanlık tarafından denetim yapılmış mıdır? Yapıldıysa tarihleri nedir?
  3. Olay mahallinde bulunan elektrik hattında yeterli izolasyon olmadığı ve standartlara uymadığı yönünde yapılan açıklamalar doğru mudur?
  4. Son 5 yılda olay mahallinde elektrik kaçağına yönelik CİMER’den Bakanlığa yönlendirilen ya da doğrudan Bakanlığa ulaşan bir şikayet bulunmakta mıdır?
  5. Yaşanan olay sonrasında Bakanlık herhangi bir çalışma başlatmış mıdır?
  6. Olay sonrası İzmir genelinde elektrik hatlarının standartlara uygunluğunu saptamak için bir denetim faaliyeti yürütülecek midir?

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.