İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, arızalanan otobüslere kent genelindeki atölyelerinde kendi personeliyle müdahale ederek büyük bir tasarruf sağlıyor.
Garanti kapsamı dışındaki araçların, yolcu güvenliğini ve konforunu etkilemeyecek yedek parçaları da ESHOT’un Gediz Atölyesi’nde tamir ediliyor ve gerektiğinde bu parçaların yenileri üretiliyor. Bu sayede yılda yaklaşık 150 milyon TL tasarruf elde ediliyor.
ESHOT, yaklaşık 1700 otobüslük filosuyla her gün ortalama 1 milyon kişiye toplu ulaşım hizmeti veriyor. Buca Gediz ve Adatepe, Konak Halkapınar, İnciraltı ve Karşıyaka Örnekköy’deki atölyelerde arızalanan veya kazalarda zarar gören otobüslere ilk olarak mobil tamir ekipleriyle sahada müdahale ediliyor. Garaja çekilmesi gereken araçlar ise atölyelerde ESHOT’un teknik personeli tarafından tamir ediliyor.
Garanti kapsamı dışındaki otobüslerin bazı yedek parçaları atölyelerde tamir ediliyor veya yeniden üretiliyor. ESHOT teknik personeli, 3D yazıcılarla modelleyerek kalıplarını çıkardığı yedek parçaların üretimini gerçekleştiriyor. Bugüne kadar 1950 farklı yedek parça üretildi ve bu parçaların kullanım ömürleri uzatıldı, bu sayede araçların arıza sıklığı azaldı. Yılda 70 bin yedek parça üretim ve tamirat faaliyeti sayesinde ortalama 150 milyon TL tasarruf ediliyor.
Yedek parça temin sürelerinin ortadan kalkması, tamir süreçlerini de hızlandırarak arızalanan otobüslerin en kısa sürede yeniden hizmete dönmesini sağlıyor. Gediz Atölyesi’nde sadece geçen yıl 30 bin yedek parça sıfırdan üretilirken, tamir edilen yedek parçalarla birlikte bu sayı 70 bini buldu. Kadir Akay, Gediz Atölyesi’nde piyasadan 300 bin TL’ye alınabilen KWS pistonunu 7 bin TL maliyetle tamir ettiklerini belirtti ve bu faaliyetlerin yolcu ve araç güvenliğini riske atmadan gerçekleştirildiğini vurguladı. Akay, kamu kaynağını en etkili ve verimli şekilde kullanabilmek için titizlikle çalıştıklarını ifade etti.
GÜNDEM
1 saat önceSİYASET
1 gün önceULUSAL
2 gün önceGÜNDEM
7 gün önceGÜNDEM
9 gün önceGÜNDEM
10 gün önceULUSAL
14 gün önce