DOLAR 34,2012 0.22%
EURO 37,1654 0.08%
ALTIN 2.979,130,85
BITCOIN 2308287-0,11%
Elazığ
10°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

   
   
Alsancak ADSM’de Neler Oluyor ?

Alsancak ADSM’de Neler Oluyor ?

ABONE OL
Tem 15, 2024 15:25
Alsancak ADSM’de Neler Oluyor ?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
 

Memur-Sen İzmir İl Başkanı ve Sağlık-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Gencer Yılmaz, Alsancak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi önünde sendika yöneticileri ve üyeleriyle birlikte bir basın açıklaması yaptı.

Yılmaz, Sağlık-Sen olarak sendikal faaliyetleri ve görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını belirterek, ADSM’de bir süredir yaşanan bazı olaylara karşı mücadele edeceklerini vurguladı.

Şube Başkanı Yılmaz, Sağlık-Sen’in kurulduğu günden bu yana her türlü haksızlık ve hukuksuzluk karşısında duruş sergileyen bir sendika olduğunu ifade etti. Sendikal faaliyetlerini ve görevlerini en doğru şekilde yapmaya çalıştıklarını belirten Yılmaz, idarecilerden de kendi görevlerini hakkıyla yapmalarını beklediklerini söyledi.

Yılmaz, ADSM’de sendika temsilcisine karşı bilinçli bir şekilde iftira kampanyası yürütüldüğünü iddia ederek, temsilcileri İnan Korkmaz’a müdür yardımcısı Cemre Doğa Göktürk tarafından iftiralarda bulunulduğunu belirtti. Sağlık Bakanlığı personeli bile olmayan Göktürk’ün, kurum dışından sözleşme yaparak idareci olduğunu ve görevini layıkıyla yapmadığını söyledi. Yılmaz, bu iftiraların devam eden soruşturmalara etki etmek için yapıldığını düşündüklerini ve temsilcilerinin kurumdan uzaklaştırılmaya çalışılmasının yanlış bir karar olduğunu ifade etti. Sağlık Bakanlığı’na seslenen Yılmaz, kurum dışından yapılan sözleşmelerin iyi incelenmesi gerektiğini vurguladı ve Göktürk’ün sözleşmesinin feshedilmesini talep etti.

 

Yılmaz, yapılan inceleme ve soruşturmaların neticesinde gerçeğin ortaya çıkacağına inandıklarını belirterek, suçsuz kişilere suç isnat etmeye çalışanlara itibar edilmemesi gerektiğini ifade etti. TCK’nın 267. maddesine göre iftira suçunun cezasının bir yıldan dört yıla kadar hapis olduğunu hatırlatan Yılmaz, temsilcileri İnan Korkmaz’ın yanlarında olduğunu ve yapılan tüm haksızlıkların takipçisi olacaklarını söyledi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.