DOLAR 34,1993 0.18%
EURO 37,1188 0.03%
ALTIN 2.971,130,58
BITCOIN 23231870,25%
Elazığ
11°

AÇIK

05:47

İMSAK'A KALAN SÜRE

   
   
Meslek Lisesi Mezunlarına Günlük 850 TL Cep Harçlığı!

Meslek Lisesi Mezunlarına Günlük 850 TL Cep Harçlığı!

ABONE OL
Tem 9, 2024 14:45
Meslek Lisesi Mezunlarına Günlük 850 TL Cep Harçlığı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
 

Milli Eğitim Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü ile meslek lisesi mezunlarına müjdeli haber geldi. Protokole göre, meslek lisesi mezunları İşbaşı Eğitim Programına katılırlarsa günlük 850 TL cep harçlığı alacaklar.

Daha Önce 654 TL’idi

Daha önce bu tutar 654 TL olarak belirlenmişti. Yapılan artış ile meslek lisesi mezunlarının asgari ücretten yüzde 30 daha fazla cep harçlığı almaları sağlanıyor.

Amaç, Mezunların İş Hayatına Katılımını Kolaylaştırmak

 

Bu uygulamanın amacı, meslek lisesi mezunlarının kendi alanlarında iş hayatına daha kolay katılmalarını ve daha kolay iş bulmalarını sağlamaktır.

Meslek Lisesi Mezunları Nasıl Faydalanabilir?

Meslek lisesi mezunları, mezun oldukları alanda İşbaşı Eğitim Programına katılarak bu imkandan faydalanabilirler.

Eğitim Politikası Belgesi de Yayınlanacak

Törende ayrıca, mesleki ve teknik eğitim politika belgesinin de bu hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanacağı açıklandı. Belgede, sahadan toplanan taleplere cevap verecek düzenlemeler yer alacak.

Hedef: Herkese Meslek Kazandırmak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Mottomuz, herkesin bir mesleği olması, herkesin bir mesleği olsun istiyoruz. Buradan hareketle de bütün ortaokullarımızda zanaat atölyeleri kurulmasından başlayıp, mesleki ve teknik eğitimde sektör içi, sektöre entegre, pansiyonlu çırakların kalabildiği okullara kadar bir dizi sahadan gelen talebi hayata geçirecek adım atmak istiyoruz.” dedi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.