DOLAR 34,2243 0.24%
EURO 37,1008 0.06%
ALTIN 2.980,290,89
BITCOIN 23186720,69%
Elazığ
10°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

   
   
Ayvalık Devlet Hastanesi Öğle Yemeğinde Böcek Skandalı!

Ayvalık Devlet Hastanesi Öğle Yemeğinde Böcek Skandalı!

ABONE OL
Haz 27, 2024 18:01
Ayvalık Devlet Hastanesi Öğle Yemeğinde Böcek Skandalı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
 

Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, 27 Haziran 2024 tarihinde Ayvalık Devlet Hastanesi’nde öğle yemeğinde çıkan böcek görüntülerini basınla paylaşarak tepkisini dile getirdi. Görüntülerde, hastane personeline verilen salata içerisinde canlı bir böceğin olduğu görülüyor.

Doğruyol, bu durumun kabul edilemez olduğunu ve hem sağlık çalışanlarının hem de hastaların sağlığını tehdit ettiğini vurguladı. Devlet hastanelerinin yemek hizmetlerinin özel şirketlere devredilmesi ile birlikte yemek kalitesinin düştüğüne dikkat çeken Doğruyol, bu durumun sağlık çalışanlarının sağlıksız beslenmesine ve dolayısıyla da hastalara yeterince hizmet verememelerine yol açabileceğini ifade etti.

Doğruyol, özel şirketlerin maliyet kaygısıyla hijyen ve beslenme kalitesini göz ardı ettiğini savundu. Yemek hizmetlerinin acilen kamulaştırılması gerektiğini ve hastanelerin kendi mutfaklarında hastane çalışanları tarafından yemek hazırlanması gerektiğini talep etti.

Sağlık Bakanlığı’ndan acil çözüm bekleyen Doğruyol, hastanelerin bu tür olumsuz görüntülerle gündeme gelmesinin üzücü olduğunu ve bakanlığın gerekli tedbirleri alarak bu duruma duyarsız kalmaması gerektiğini söyledi.

 

Doğruyol ayrıca, pek çok hastanede benzer sorunların yaşandığını ve sağlık çalışanlarının bu sebeplerden dolayı hastane yemeklerini tüketemediklerini belirtti. Bu durumun ilerleyen süreçte çalışanların evden yemek getirmeye başlamasını gündeme getirebileceğini ifade etti.

Bu olay, hastanelerde verilen yemeklerin hijyen ve kalitesi ile ilgili endişeleri tekrar gündeme getirmiş durumda. Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda acil adımlar atması ve gerekli denetimleri yapması gerekiyor.

 Resim Kaynak: Bilim Sağlık Haber Ajansı

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.