DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18457660,78%
Elazığ
26°

HAFİF YAĞMUR

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

   
   
Diyarbakır Yangını Ön Raporu: Yangın Elektrik Kaynaklı!

Diyarbakır Yangını Ön Raporu: Yangın Elektrik Kaynaklı!

ABONE OL
Haz 24, 2024 13:14
Diyarbakır Yangını Ön Raporu: Yangın Elektrik Kaynaklı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
 

Diyarbakır Yangını Raporu Yayımlandı ! Diyarbakır ve Mardin arasında çıkan yangın ile ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ön raporunda yangının elektrik kaynaklı olduğu belirtildi.

DEDAŞ yangının ilk günlerinde yangın nedeninin anız yangını olduğunu iddia etmişti. Yangında hayatını kaybedenlerin sayısı ölü sayısı 15’e yükseldi.

Diyarbakır Yangınında Yüzlerce Hayvan Telef Oldu

Yangın felaketinde 15 kişinin yanı sıra yüzlerce hayvan da hayatını kaybetti ve 22 bin hektar tarım arazisi küle döndü. Yangından yaralı olarak kurtulan kişilerin Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.

Diyarbakır’ın Çınar ilçesi ve Mardin’in Mazıdağı ilçeleri arasında çıkan yangının ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada, yangının elektrik kaynaklı olduğu tespit edildi.

 

Diyarbakır Yangınındaki İhmallere EMO ve Tabip Odası’ndan Tepkiler

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Diyarbakır Şubesi, yangınla ilgili inceleme yaparak bir rapor hazırladı. Raporda, elektrik iletim hatlarının geçtiği güzergâhlarda yangına karşı yeterli önlem alınmadığı belirtildi. Mardin Tabip Odası ise hastanelerde yanık tedavi ünitelerinin olmamasını eleştirdi ve yangına karadan müdahalenin yetersiz kaldığını, havadan müdahalenin yapılmamasının kayıpları artırdığını ifade etti. EMO’nun raporunda, yangının çıktığı yerin ekili olmadığı, iletim hatlarının liflendiği ve OG sigortalarının yerinde olmadığı tespit edildi. Ayrıca, hatların geçtiği güzergâhlarda yangına karşı önlem alınmadığı, direk diplerinde süs betonu olmadığı ve otların biçilmediği belirtildi. Şebekelerin onarımı yapılmadığı ve teknik işletme sorumluluğu hizmetlerinden yararlanılmadığı da raporda yer aldı.

Taziye çadırında Vali Su’ya tepki!

Yangında hayatını kaybedenler için kurulan taziye çadırında, Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su yurttaşların tepkisiyle karşılandı. Yaşanan ihmallerin geçmişte de yaşandığı, DEDAŞ hakkında şikâyetçi olunduğu bilgisi elde edildi.

(BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.