DOLAR 34,0007 0.29%
EURO 37,8289 0.58%
ALTIN 2.819,970,38
BITCOIN 1968226-3,43%
Elazığ
25°

AÇIK

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

   
   
Diyarbakır Çınar Yangını Neden Çıktı?

Diyarbakır Çınar Yangını Neden Çıktı?

ABONE OL
Haz 21, 2024 17:13
Diyarbakır Çınar Yangını Neden Çıktı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
 

Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı 17 köyde büyük bir yangın çıktı.

Yangına ilk müdahale traktör gibi araçlarla yurttaşlar tarafından yapıldı. Yangının çıkış nedeni olarak anızda başladığı bilgileri paylaşılsa da bölgeden vatandaşların sosyal medyada aktardığı bilgilere göre onarılmayan elektrik tellerinden kaynaklandığı da iddialar arasında bulunuyor. Yangın alanlarına yetkililerin geç gelmesi ve müdahalenin gecikmesi, yurttaşların tepkisine yol açtı.

Yangın, dün akşam saatlerinde Çınar ilçesinin Köksalan, Ağaçsever ve Yazçiçeği mahallelerinde başladı. Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangın, çevredeki köylere doğru ilerledi. Yangının başladığı bölgede müdahale ekiplerinin, yetkililerin yaklaşık 4-5 saat boyunca gelmemesi tepkiye neden oldu.

Yangına Müdahale Geç Oldu Tepkisi!

Yangında 5 bin dönümlük buğday ve mısır tarlaları yandı, gece boyunca sosyal medya üzerinden yapılan çağrılara rağmen, yangın söndürme helikopterinin ancak sabah 05.00’ten sonra müdahale ettiği bilgisi elde edildi. Yangında mahalleler arasında bulunan yüzlerce hayvan yanarak öldü, birçok hayvan ise yaralandı.  Yangın kontrol altına alınırken, AFAD ekipleri gecikmeli olarak alana geldiği bilgisine ulaşıldı. İlk belirlemelere göre yangında 5 kişi hayatını kaybetti, 44 kişi yaralandı. Yaralılardan 10’unun durumunun ağır olduğu bildirildi.

 

Bakanlardan Diyarbakır Çınar Yangını Açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Diyarbakır’ın Çınar ilçesinin Köksalan mahallesi ve Yazçiçeği köyü ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi Yücebağ ve Yetkinler köyünde meydana gelen yangında 5 kişi hayatını kaybetti, 10’u ağır 44 kişi yangından etkilendi. Diyarbakır’da 3, Mardin’de 2 can kaybımız var. Olay sebebi ile 35 Ambulans ve 7 UMKE Timi görevlendirildi. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılara geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya Diyarbakır Yangını Son Durumu Açıkladı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise yangının kontrol altına alındığını duyurdu. Yerlikaya, “Diyarbakır İli Çınar ilçesi Köksalan Kırsal Mahallesinde saat 22:15’te anız ile örtü yangını olarak başlayan ve rüzgârın şiddetiyle Yazçiçeği, Bağrık ve Ağaçsever mahallelerini etkileyen yangın, Mardin Mazıdağı ilçesi Yücebağ, Şenyuva ve Yetkinler mahallesi istikametine doğru da ilerlemiş ancak ekiplerimizin ve vatandaşlarımızın yoğun çalışması sonucu tamamen kontrol altına alınmıştır. Soğutma çalışmaları devam etmektedir. Yangında maalesef Diyarbakır’da 3 vatandaşımız, Mardin’de 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, Diyarbakır’da 11 vatandaşımız, Mardin’de ise 18 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılarımızın tedavileri devam etmektedir. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.” açıklaması yaptı.

Adalet Bakanlığından Açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır’ın Çınar ilçesi ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi arasındaki bölgede meydana gelen ve geniş bir alana yayılan anız yangınına ilişkin Çınar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise yaptığı açıklamada, Diyarbakır Yangını son durum hakkında bilgi verdi, “Diyarbakır Çınar Yangını Neden Çıktı?Diyarbakır İli Çınar ilçesi Köksalan Kırsal Mahallesinde saat 22:15’te anız ile örtü yangını olarak başlayan ve rüzgârın şiddetiyle Yazçiçeği, Bağrık ve Ağaçsever mahallelerini etkileyen yangın, Mardin Mazıdağı ilçesi Yücebağ, Şenyuva ve Yetkinler mahallesi istikametine doğru da ilerlemiş ancak ekiplerimizin ve vatandaşlarımızın yoğun çalışması sonucu tamamen kontrol altına alınmıştır. Soğutma çalışmaları devam etmektedir. Yangında maalesef Diyarbakır’da  3 vatandaşımız, Mardin’de 2  vatandaşımız hayatını kaybetmiş, Diyarbakır’da  11 vatandaşımız, Mardin’de ise 2 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılarımızın tedavileri devam etmektedir. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum”

(BSHA- Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.