DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22376822,75%
Elazığ
29°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

 
height="132" />  
Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu, TFF Başkanlığına Aday…

Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu, TFF Başkanlığına Aday…

ABONE OL
Haz 8, 2024 15:43
Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu, TFF Başkanlığına Aday…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) 2024 yılında yapılacak olan Olağanüstü Genel Kurulu’nda TFF Başkanlığına aday olduğunu duyurdu. Devecioğlu, Türk futbolunu uluslararası alanda saygın bir konuma taşımak için çalışacağını ve bu süreçte destek beklediğini belirtti.

Adaylık açıklamasında Devecioğlu, 22 Haziran 2023’te yapılan TFF Olağan Genel Kurulu’nda aday adayı olduğunu ancak seçim sürecinde yaşanan usulsüzlükler ve haksızlıklar nedeniyle adaylıktan çekildiğini ifade etti. TFF’nin Süper Kupa Finali öncesinde 18 Temmuz 2024’te yapılacak olan mali genel kurulu seçimli genel kurul olarak yapma kararı almasının ve Kulüpler Birliği Vakfı’nın da çok adaylı bir seçime gidilmesini istemesinin ardından, yeniden aday olmaya karar verdiğini belirtti.

Devecioğlu, Türk futbolunun demokrasisine katkı sağlamak, yeni bir misyon ve vizyon kazandırmak, bilimsel gelişimine katkı sağlamak ve Türk futbolunu daha ileriye taşımak amacıyla TFF Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Seçim sürecinde adaylık başvurusu ve yönetim oluşturma çalışmalarını sürdüreceğini belirten Devecioğlu, delegelerden destek gördüğü takdirde resmi adaylık başvurusunu yapacağını ifade etti.

Adaylık açıklamasında, futbolun temel değerlerine ve adil rekabete dayalı bir vizyona sahip olduğunu vurgulayan Devecioğlu, şeffaflık, adalet, tarafsızlık ve yönetimde etkinlik gibi ilkeleri ön planda tutacağını söyledi. Futbolun her seviyede gelişmesini destekleyeceğini, genç yeteneklerin keşfedilmesi ve desteklenmesi, altyapıların güçlendirilmesi ve futbolun herkes için erişilebilir hale getirilmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu belirtti.

Devecioğlu, futbolun saha dışında da örnek bir liderlik ve yönetişim sergilemek için bir fırsat olduğunu ifade ederek, kulüpler, futbolcular, teknik ekip, futbol medyası, hakemler, akademisyenler ve taraftarlarla işbirliği içinde çalışacağını ve Türk futbolunu uluslararası alanda saygın bir konuma taşımak için çaba göstereceğini dile getirdi. Destekle, Türk futbolunu daha güçlü, daha adil ve daha başarılı bir geleceğe taşımak için çalışacağını belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.