DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22343730,68%
Elazığ
26°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

 
height="132" />  
Otizmli Asil’in Dışlanması Olayında Son Gelişmeler: Soruşturma Başladı!

Otizmli Asil’in Dışlanması Olayında Son Gelişmeler: Soruşturma Başladı!

ABONE OL
Haz 7, 2024 13:45
Otizmli Asil’in Dışlanması Olayında Son Gelişmeler: Soruşturma Başladı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle birlikte yıl sonu etkinlik haberleri arasında, otizmli bir öğrencinin yıl sonu etkinliğinde dışlandığı görüntüler sosyal medyada yaygınlaştı. Bu üzücü olay İstanbul Bakırköy’de MEB’e bağlı bir anaokulunda gerçekleşti.

Olay Özeti:

  • Otizmli öğrenci Asil Ahmet Kurt, düzenlenen mezuniyet töreninde öğretmenleri tarafından dışlanarak arkadaşları sahnede oynarken, anne ve babasıyla kenarda dans etmeye mahkum edildi.
  • Bu durum kamuoyundan tepki gördü ve anne Ezgi Desovalı, olayı sosyal medyada paylaşarak soruşturma talep etti.
  • Desovalı’nın paylaşımı sonrasında İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Anne Desovalı’nın Tepkisi:

Anne Ezgi Desovalı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görüştüğünü ve soruşturma başlatıldığını duyurdu. Desovalı, olayın ardından şunları söyledi:

  • “Olan, yaşanan her şeyi, payı olan herkesi detaylarıyla ve tabii kanıtlarıyla paylaştım. Tek tek anlattım önceden olsa sustuklarımı. Tüm yoğunluğu arasında anlattığım her şeyi ayrıntısı ile dinleyip, izledikten sonra konu ile ilgili birimlere haber verip derhal soruşturma başlatıldığının bilgisini verdi.”
  • “Asil’in ötekileştirilmesini, buna herkesin göz yummasını ve sonrasında hakkımızı aramayla süre gelen bu olayı siz destek veren değerli, vicdan sahibi güzel insanlar sayesinde duyurduk.”
  • “Anladım ki yaşanan olayları öyle normalleştirmişiz ki hiçbir şeye hakkımız yokmuşçasına davranır olmuşuz. Bugün haklarımızın nasıl arkasında durulduğunun, aslında mevcut haklarımızı savunmamız gerektiğinin bilgisini de edinmiş oldum.”

Destekler:

Desovalı’nın paylaşımı sonrasında birçok kişi olaya tepki gösterdi ve Asil’e destek mesajları yolladı. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Medet Ekşi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Gökttaş ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri de Desovalı’ya desteklerini sundu.

Soruşturma Devam Ediyor:

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturma devam ediyor. Olayla ilgili sorumlu olan kişiler hakkında yasal işlem yapılması bekleniyor.

Bu olay, kaynaştırma öğrencilerin eğitimde yaşadıkları zorlukları ve ayrımcılığa maruz kaldıklarını bir kez daha gözler önüne serdi. Umarız bu tür olaylar bir daha yaşanmaz ve tüm çocuklar eşit haklara sahip olarak eğitim görebilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.