DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22378422,67%
Elazığ
29°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

 
height="132" />  
Sahte Diploma Skandalı Hükümete Çağrı..

Sahte Diploma Skandalı Hükümete Çağrı..

ABONE OL
Haz 6, 2024 14:03
Sahte Diploma Skandalı Hükümete Çağrı..
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Anadolu Birliği Partisi (ABP) Genel Başkanı Bedri Yalçın, son dönemde artış gösteren e-Devlet onaylı sahte diploma ve sertifika satışlarına dikkat çekerek, yetkilileri bu konuda derhal harekete geçmeye çağırdı. Yalçın, “Bu sahtecilik operasyonları toplumumuzda derin yaralar açmaktadır ve derhal durdurulmalıdır,” dedi.

İnternet üzerinden yüksek fiyatlarla satılan sahte akademik belgelerin, sosyal medya üzerinden “garantili” ve “kesinlikle anlaşılmayacak” şeklinde pazarlandığını belirten Yalçın, bu belgelerin hatta bazılarının e-Devlet üzerinden bile görülebildiğine dikkat çekti. Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) sahteciliği önleme çabalarına rağmen, bu tür faaliyetlerin devam etmesi üzerine Yalçın, “Devletimizin izlediği bu skandal, eğitim sistemimize ve gençlerimizin geleceğine zarar vermektedir,” şeklinde konuştu.

ABP Genel Başkanı Yalçın, sahte diploma ve sertifika satışlarının toplumsal güveni zedelediğini ve ülkenin akademik itibarına ciddi zararlar verdiğini vurgulayarak, “Hükümeti ve ilgili tüm kurumları bu alandaki sahtekarlıklara karşı koymaya ve gerekli tedbirleri almak üzere harekete geçmeye çağırıyorum. Bu tür faaliyetlerin kökünün kazınması için acil ve etkili önlemler alınmalıdır,” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.