DOLAR 33,9995 0.29%
EURO 37,8381 0.61%
ALTIN 2.821,140,42
BITCOIN 1961047-3,13%
Elazığ
26°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

   
   
Ejder Açıkkapı ”Milli Yatırımlar Alanında Büyük Gelişmeler Var..

Ejder Açıkkapı ”Milli Yatırımlar Alanında Büyük Gelişmeler Var..

ABONE OL
May 24, 2024 14:20
Ejder Açıkkapı ”Milli Yatırımlar Alanında Büyük Gelişmeler Var..
0

BEĞENDİM

ABONE OL
 

Açıkkapı, Elazığ’ın eğitim, sağlık, çevre, enerji, kültür, spor ve yerli-milli yatırımlar alanlarında büyük gelişmeler kaydettiğini vurguladı.

Eğitim ve Bilim: Açıkkapı, Elazığ’ın eğitimde Türkiye’nin parlayan yıldızı olduğunu belirterek, Fırat Üniversitesi’nin 17 fakülte ve 4 enstitüsü ile önemli bir konumda olduğunu söyledi. Yüksek kapasiteli öğrenci yurtları ile öğrencilere modern yaşam alanları sunduklarını ifade eden Açıkkapı, Elazığ’ın bilim ve teknoloji alanında katma değer sağlayan bir eğitim merkezi haline geldiğini belirtti.

Sağlık: Sağlık alanında büyük gelişmeler yaşandığını belirten Açıkkapı, Fethi Sekin Şehir Hastanesi ve diğer 9 hastane ile önemli adımlar attıklarını söyledi. Modern sağlık tesisleri ve nitelikli personel ile Elazığ’ın Türkiye’nin sağlıkta referans şehirlerinden biri olduğunu vurguladı. Pandemi sürecinde güçlü sağlık altyapısının büyük fayda sağladığını da ekledi.

 

Çevre ve Enerji: Açıkkapı, sosyal hizmet faaliyetleri kapsamında 4 milyar 384 milyon liralık yatırım gerçekleştirildiğini belirterek, millet bahçeleri ile yeşil alanları artırarak doğaya nefes aldırdıklarını söyledi. Elazığ’a 30 bin metrekareden fazla alanda 7 millet bahçesi kazandırıldığını ve sosyal yardım faaliyetleri ile hemşehrilerini yalnız bırakmadıklarını ifade etti. Çevre ve enerji projelerinde önemli adımlar atıldığını belirten Açıkkapı, içme suyu arıtma tesisinin 2021 yılında hizmete açıldığını ve Kanatlı Barajı’nın tamamlandığını söyledi. Toplamda 16 baraj ve 12 sulama tesisi inşa edildiğini, yenilenebilir enerji yatırımları ile doğa dostu projeler gerçekleştirildiğini vurguladı.

Kültür ve Spor: Kültür ve spor alanlarında da önemli yatırımlar yapıldığını belirten Açıkkapı, Şehit Polis Fethi Sekin Külliyesi’nin 2022 yılında açıldığını ve 12 halk kütüphanesi inşa ettiklerini söyledi. Gençlerin spor ve kültüre teşvik edilmesi için önemli adımlar attıklarını belirtti.

Yerli ve Milli Yatırımlar: Açıkkapı, yerli ve milli yatırımların önemine değinerek, İran’da yaşanan bir helikopter kazasında Bayraktar TİHA’nın başarılı çalışmaları ile İran Cumhurbaşkanı’nın yerinin tespit edilmesinin gurur verici olduğunu söyledi. Yerli ve milli insansız hava aracının gelişmiş teknolojik özelliklere sahip olduğunu belirtti ve bu başarıdan dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bayraktar ailesine şükranlarını sundu.

Açıkkapı, Elazığ’da yapılan yatırımların şehri her alanda daha ileriye taşıyacağını belirterek, liderleri Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Yüzyılı vizyonuyla hizmet etmeye devam edeceklerini ifade etti.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.