İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son üç haftada Türkiye genelinin kapsamlı Narkoçelik operasyonlarının ortaya çıktığını açıkladı.
76 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda ticaret tacirlerine büyük darbe vuruldu.
Operasyonun Çarpıcı Sonuçları
- Ele alınan maddeler: 2 ton 12 kilogramlık madde ve 890 bin 35 adet hap.
- Gözaltılar: Sokak satıcıları ve ticaret yapan toplam 2 bin 248 şüpheli gözaltına alındı.
- Katılım: Operasyonlara 3 bin 165 ekip, 8 bin 236 personel, 34 hava aracı ve 82 narkotik dedektör köpeği katıldı.
Operasyonlar, büyükşehirlerden doğu illerine kadar geniş bir alanda faaliyet gösteriyor. Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Antep, Adana, Diyarbakır ve Antalya gibi büyükşehirlerdeki ticarete yönelik etkin bir mücadele yürütüldü.
Bakan Yerlikaya’dan Açıklama
Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gerçekleştirilen operasyonların Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirildiğini belirtti.
Toplumun Desteği Vurgulandı
Uyuşturucu ile mücadelenin yalnızca güvenlik güçlerinin değil, tüm toplumun sorumlu olduğunu Bakanlık olarak , insanlardan şüpheli olanları güvenlik güçlerine bildirmelerini istedi.
Devam Eden Kararlılık
Bu operasyonların, sistemin işleyişi ile mücadeledeki kararlılığını ve güvenlik güçlerinin çalıştırıldığını ortaya koyuyor. Toplumun güvencesini sağlamayan ticaretine karşı yapılan bu etkin müdahale, halkın desteğiyle daha da güçlü bir şekilde gerçekleştirilecek.