DOLAR 34,2176 0.24%
EURO 37,1210 0.11%
ALTIN 2.976,590,76
BITCOIN 23154210,36%
Elazığ
10°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

   
   
Yine okul yine taciz iddası…

Yine okul yine taciz iddası…

ABONE OL
May 3, 2024 10:59
Yine okul yine taciz iddası…
0

BEĞENDİM

ABONE OL
 

İzmir’in en köklü okullarından biri olan Göztepe Misak-ı Milli Ortaokulu, bir tiyatro eğitmeninin 12 yaşındaki iki kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla sarsıldı. Olay, velilerin tepkisine ve kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

İddialar Neler?

Edinilen bilgilere göre, okulda görevli bir tiyatro eğitmeninin, 12 yaşındaki iki kız öğrenciyi taciz ettiği iddia edildi. Olayın ortaya çıkmasının ardından veliler bir araya gelerek tepkilerini dile getirdi. Veliler, çocuklarını okula göndermekten endişe duyduklarını ve bu tür olayların bir daha yaşanmaması için yetkililerden acil önlem almalarını talep etti.

Veliler Tepkili

 

Olayla ilgili konuşan velilerden biri, “Bu haberi salı günü aldık ve şoke olduk. Veliler olarak çocuklarımızı okula göndermeye korkar olduk.” dedi. Bir diğer veli ise “Bizim de çocuğumuz dışarıdan gelen bir eğitmenden tiyatro eğitimi alıyor. Yetkililerden bu kişinin kim olduğunu açıklamasını istiyoruz. Bu eğitmenin geçmişte benzer bir suçtan ceza alıp almadığı da araştırılsın.” şeklinde konuştu.

Güvenlik Zafiyeti Tartışması

Veliler, okulda yaşanan bu olayı güvenlik zafiyetine bağladı. Bir veli, “Okullarda güvenlik önlemleri çok zayıf. Elini kolunu sallayan okula girip çıkabiliyor. Acilen önlem alınmalı.” dedi.

Soruşturma Başlatıldı

Olayla ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Soruşturmanın kapsamında tiyatro eğitmeninin ifadesi alınırken, olayla ilgili detaylar da araştırılıyor.

Kamuoyu Tepkisi

Sosyal medyada da olayla ilgili birçok paylaşım yapıldı. Vatandaşlar, bu tür olayların önlenmesi için yetkililerden daha katı tedbirler alınmasını talep etti.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.