height="132" />
ELAZIĞLI ESNAF’TAN CEYLAN’A: DEĞİŞİM İSTİYORUZ, SİZİN YANINIZDAYIZ

ELAZIĞLI ESNAF’TAN CEYLAN’A: DEĞİŞİM İSTİYORUZ, SİZİN YANINIZDAYIZ

ABONE OL
Mar 23, 2024 14:40
ELAZIĞLI ESNAF’TAN CEYLAN’A: DEĞİŞİM İSTİYORUZ, SİZİN YANINIZDAYIZ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Seçim çalışmaları kapsamında saha çalışmalarını sürdüren Elazığ DEVA Partisi Belediye Başkan Adayı Recep Ceylan, Büyük Çarşı Esnafı ile bir araya geldi. Ziyaret esnasında ekonomik sıkıntılardan yorulduğunu dile getiren Elazığlı esnaflar ve vatandaşlar mevcut yönetime isyan etti. Ürünlerin sürekli dolar artışına bağlı olarak yükselmesinden yakınan vatandaşlar: “Yakında öyle bir hale geleceğiz ki kimse esnaflık yapamayacak.” dediler.

NE ZAM YAPSINLAR NE DE BAŞKA ŞEYLERE ZAM GELSİN
DEVA Partisi Belediye Başkan Adayı Recep Ceylan’a dert yanan Elazığlı vatandaşlar hayat pahalılığından yakınarak artık alım gücünün olmadığını belirttiler.
Zamlara tepki gösteren Elazığ büyük Çarşı Esnafı:
“Her dakika zam zam zam. Mallarımızın çoğu dolarla geliyor. Asgari ücrete zam yapıyor bir gün sonra her şeye zam geliyor. Ne zam yapsın nede başka şeylere zam gelsin. ” dedi.
Alım gücünün tamamen bittiğini ve ilerleyen dönemlerde kimsenin esnaflık yapamayacağını belirten Elazığlı vatandaş ise şu ifadelere yer verdi;
“Şu anda milletin durumu gittikçe kötüye gidiyor. Millet öyle bir duruma gelecek ki kimse esnaflık yapamayacak. Hiç birşey alacak maddi durumu kalmayacak kimsenin bu şekil. Güçleri kalmadı artık milletimizin. Fakiri, fukarası hasta olanı var. ” dedi.
KENDİ KENDİME TESELLİ VERMEYE ÇALIŞIYORUM AMA OLMUYOR
DEVA Partisi Belediye Başkan Adayı Recep Ceylan’a dert yanan Elazığlı esnaf gün boyu iş olmadığı için vakit öldürmeye çalıştığını belirterek:
“Hiç bir şeye yetişemiyoruz. Sabahtan beri telefona bakıyorum, televizyon izliyorum kendi kendime bir teselli veriyorum ama olmuyor. Allah bizim yardımcımız olsun. Allah bu ülkeye zarar zeval vermesin gerçekten zor durumdayız. Hepimiz içindeyiz bu gemi batarsa hepimiz batarız. Amerika’da rüzgar esiyor bakıyoruz burada dolar fırladı. Amerika ile bizim ne işimiz var kardeşim. Geçen bir arkadaşım diyor ki ben 10 sene önce Hacca gittim Dirhemi 10 riyaldi ama şimdi onların bir lirası bizim 20 liramızdır. Biz nerden nereye gelmişiz. Abi televizyona çıkıp da diyorlar ki biz nerden nereye geldik. Bir haller yaptık .” dedi.
DEĞİŞİME YEREL YÖNETİMLERDEN BAŞLAMALIYIZ
Ziyaretler sonrası açıklamalarda bulunan Elazığ DEVA Partisi Belediye Başkan Adayı Recep Ceylan, ülkenin ekonomik buhranda olduğunu belirterek değişime Yerel Yönetimlerden başlanması gerektiğini vurguladı. Geçmiş dönemlerde DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın ülkeyi kriz batağından kurtardığını belirten Başkan Adayı Ceylan, kurtuluşun tekrardan DEVA kadroları ile gerçekleşebileceğini ifade etti. Ceylan açıklamalarının devamında:
“Göz göre göre bizimle alay ediyorlar. Faizi arttırmayacağım dedi 9 defa faizi arıttırdı. Ülkemizin hali her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Bugün vatandaşlarımızın çoğundan aynı cümleleri duyduk “alım gücü yok” ne yazık ki birçok esnafımız ve vatandaşımız bu ifadeleri kullandı bizlere. Yanlış ekonomik politikası ülkemizi her geçen gün dar boğaza sokarken bizlerde elimizden gelen mücadeleleri vereceğiz. Bugün gelişmiş ülkelerin çoğuna baktığımız zaman görüyoruz ki bu ülkeler yerel yönetimleri gelişmiş ülkeler. Bizlerde değişim ve gelişime Yerel Yönetimlerimizden başlamalıyız. Her zaman dediğimiz gibi “Elazığ’a DEVA olmaya geliyoruz.” dedi.
BABACAN HÜKÜMETTE İKEN EKONOMİMİZ ÇOK İYİYDİ
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın hükümette görev yaptığı zamanları hatırlatan Ceylan sözlerine şöyle devam etti:’’ Babacan’ın görevde olduğu zamanlarda hepimizin alım gücü vardı. Ekonomimiz çok iyi durumdaydı.Ancak şimdi bakın.Ekonomi politikaları iflas etmiş durumda. Nas diyerek faizi arttırmayacağım diyenler 9 defa hem de çok büyük oranlarda faizi arttırdılar. Oy uğruna ekonomiyi, esnafı, emekliyi feda ettiler. Bizler Yerel yönetimlerden başlayarak ülkemizin feraha çıkması için önemli ekonomik politikalar uygulayacağız. İlimize olduğu gibi ülkemize de DEVA olacağız.’’

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.