DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22343530,73%
Elazığ
26°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

 
height="132" />  
Şuay Alpay’a İkinci Kez Azerbaycan Devlet Şeref Madalyası Verildi

Şuay Alpay’a İkinci Kez Azerbaycan Devlet Şeref Madalyası Verildi

ABONE OL
Şub 27, 2024 17:51
Şuay Alpay’a İkinci Kez Azerbaycan Devlet Şeref Madalyası Verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Azerbaycan’a yaptığı resmi ziyaretlerde bir dizi önemli görüşme gerçekleştirdi. Alpay, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in imzası ve kararı ile Azerbaycan Halk Cumhuriyeti 100. Yılına Hasredilen Devlet Şeref Madalyası ile onurlandırıldı.

Ziyaret ve Görüşmeler:

  • Alpay, sabah saatlerinde Bakü’ye giderek Azerbaycan Milli Savunma Bakanı Zakir Hasanov ve Genelkurmay Başkanı Kerim Veliyev ile bir araya geldi.
  • Görüşmelerde, iki ülke arasındaki askeri işbirliği ve savunma sanayii konuları ele alındı.
  • Alpay, şehitliği ziyaret ederek şehitlere saygı duruşunda bulundu ve dua etti.

Şuay Alpay’ın Açıklamaları:

  • Alpay, iki ülkenin yakın işbirliğinin askeri, savunma, ekonomik ve diğer alanlarda bir model oluşturduğunu ve örnek teşkil ettiğini söyledi.
  • Bu iradeyi Cumhurbaşkanları seviyesinde de gördüklerini ve bunun aşağıya da yansıdığını belirtti.
  • Alpay, “Sayın Cumhurbaşkanımızın yol arkadaşı olarak her türlü teması yaptık. Bugün sabah Milli Savunma Bakanı Zakir Hasanov ve Genelkurmay Başkanı ile görüştük. Tabii Kaynaklar Bakanı ile görüştük. Çok sıcak karşılandık. Türk komutanların eşliğinde bazı ziyaretleri gerçekleştirdik. Her defasında geldiğimiz gibi büyük umutlarla yollumuza devam ediyoruz. Şehitliği ziyaret ettik, Şehitlerin manevi hatıraları bizim ufkumuzu açıyor.” dedi.

Devlet Şeref Madalyası:

  • Alpay, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in imzası ve kararı ile Azerbaycan Halk Cumhuriyeti 100. Yılına Hasredilen Devlet Şeref Madalyası ile onurlandırıldı.
  • Alpay, “Bu benim ve ülkem için çok büyük bir onurdur. Kalbi şükranlarımı arz ediyorum Sayın Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev’e ve Milli Savunma Bakanımıza Zakir Paşamıza kalbi şükranları sunuyorum. Bu şeref benim için çok, çok kıymetli ülkem içinde öyle. 2018 yılında da Gence’de şu an Genelkurmay Başkanımız olan Kerim Paşa’dan Askeri İşbirliği Üstün Hizmet Madalyası ile onurlandırılmıştım. Sözlere sığmayan bir noktadayız. Bu madalya bizim yükümüzü de ağırlaştırıyor. Daha fazla düzgün iş yapmak, daha fazla Türkiye-Azerbaycan kardeşliğini ve Türk Dünyasına daha fazla hizmet ve katkı sağlamakla ilgili bir yükümlülük omuzlarımıza yüklenmiş oluyor. Tabii bu yükün sorumluluğun farkında olarak yolumuza devam edeceğiz.” dedi.
  • Alpay’ın Azerbaycan’a ziyareti, iki ülke arasındaki stratejik işbirliğinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.
  • Alpay’a verilen Devlet Şeref Madalyası, Türkiye-Azerbaycan dostluğunun ve kardeşliğinin sembolü olarak yorumlanıyor.
  • Alpay’ın açıklamaları, iki ülkenin her alandaki işbirliğini daha da geliştirmeye kararlı olduğunu gösteriyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.