DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22383770,92%
Elazığ
26°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

 
height="132" />  
90 Yaşındaki Hasta Torasentez İşlemi İle Sağlığına Kavuştu

90 Yaşındaki Hasta Torasentez İşlemi İle Sağlığına Kavuştu

ABONE OL
Kas 28, 2023 16:13
90 Yaşındaki Hasta Torasentez İşlemi İle Sağlığına Kavuştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Zatürre tanısı ile Fethi Sekin Şehir Hastanesi’ne müracaat eden 90 yaşındaki hastaya, USG (Ultrasonografi) eşliğinde torasentez işlemi yapıldı. Enfeksiyon nedeniyle hastanın akciğerlerinde oluşan sıvı, yapılan işlem boşaltıldı. Hasta ilaç tedavisi ile taburcu edildi
USG eşliğinde torasentez işlemini gerçekleştiren Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Cebrail Azar, “Zatürre tanısı ile yatırdığımız 90 yaşındaki bayan hastamızın akciğerlerinde sıvı gelişmesi vardı. Bu sıvı enfeksiyon değerleri düştükçe eğer gerilemiyorsa enjektör yöntemiyle akciğer zarından sıvıyı alıyoruz. Bu işlemle hastamızın tedavisini sağlamış oluyoruz. Torasentez, akciğer zarları arasında biriken sıvının göğüs kafesinden enjektör vasıtasıyla alınması işlemidir. Akciğer zarlarından ultrason eşliğinde sıvı alma işlemi, işleme bağlı gelişecek komplikasyonları yani riskleri en aza indirmektedir. Akciğer zarlarından sıvı alırken akciğer zarının içine kanama olabiliyor. Akciğer zarları arasına hava kaçabiliyor ama ultrason eşliğinde olunca bu oran binde birinin altına iniyor. Daha önce körlemesine yapılıyordu yani muayene sırasında muayene bulgularıyla akciğer zarı arasından sıvı alınıyordu. O durumlarda riskler artabiliyor. Şimdi bu hastamızda biz ultrason eşliğinde sol taraftan yaklaşık 20 CC miktarında bir sıvı aldık. Aslında daha önce kalp yetmezliği olduğu için sıvının görüntüsü enfeksiyon ile uyumlu olduğunu bize düşündürttü. Bununla ilgili tabii ki çeşitli enfeksiyon parametrelerine bakıyoruz.” dedi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.