height="132" />
Kredi kartından bilginiz dışında şifresiz para çekilmesi

Kredi kartından bilginiz dışında şifresiz para çekilmesi

ABONE OL
Kas 21, 2023 11:41
Kredi kartından bilginiz dışında şifresiz para çekilmesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yargıtay 19. Hukuk Dairesi 2016/6536 E. 2017/864 K. sayılı kararında;

Mahkemece, davacının kredi kartı kişisel bilgilerinin bilgisi dışında kötü niyetli üçüncü kişi tarafından ele geçirildiği, bu bilgiler kullanılarak internet üzerinden harcama yapıldığı, davalı bankanın peş peşe 8 işlemle gerçekleştirilen bu harcamaların kredi kartı hesabından ödenmesine onay verdiği, bilahare yapılan harcamaların kredi kartı hesap ekstresi borcu olarak davacıdan tahsil edildiği, bilirkişi raporunda, bankanın, davacının zararın oluşmasında şifre veya korunması gereken bilgileri özenle korumadığına dair bir delil ibraz etmediği gibi, davacının internet bankacılığı kullandığına dair delil sunmadığı ve kredi kartının çok uzun süredir kullanılmıyor olması sebebiyle bankanın sorumlu olduğunun belirtildiği ,raporun hüküm vermeye elverişli olduğu gerekçesiyle davanın kabulüne karar verilmiştir.

SONUÇ : Yargıtay tarafından, bu durumda banka sorumlu tutulmuş ve  20.255,64-TL paranın ödeme tarihinden itibaren işleyecek ticari faizi ile birlikte ödenmesine hükmedilmiştir.

Selim ÖZTÜRK 

Soru ve görüşleriniz için

hukukavcil@gmail.com

 

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.