DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22343530,73%
Elazığ
26°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

 
height="132" />  
Duvar Küfleri Neden Oluşur ve Nasıl Yok Edilir ?

Duvar Küfleri Neden Oluşur ve Nasıl Yok Edilir ?

ABONE OL
Tem 24, 2023 18:18
Duvar Küfleri Neden Oluşur ve Nasıl Yok Edilir ?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Küf görüntüsü, yaşantımızın çoğunu geçirdiğimiz  evlerimizde ve iş yerlerimizde karşılaştığımız sıkıcı bir durum. Görüntüsü ve kokusuyla insanı rahatsız eden  küf ve rutubet lekeleri ortadan kalkmadığı sürece insan sağlığı için de tehlike oluşturuyor.

Su tesisatı sızıntıları, duvar yüzeylerinin nemli kalması, oda sıcaklığı değişiminden dolayı duvarların terleme yapması ve uygulanmış olan yalıtım  eksiklikler gibi sorunlar sonucunda oluşmaktadır. En başta bu sorunları ortadan kaldırmanız gerekmektedir.

 Küf Lekelerinden Nasıl Kurtulursunuz ?

Küfle baş etmenin en önemli adımı; evimizi düzenli olarak havalandırmaktır. Günde en az 2 defa, yaz aylarında ise 4-5 defa evinizi havalandırmalısınız. Duvarların terlemesi sonucu oluşan küf sorununu engellemiş olacaksınız.

  • Kuru bir bezle küflü duvar lekesinin üzerini iyice temizleyin. Artık eskisine göre temiz olduğunu hissettiğiniz an bırakabilirsiniz.
  • Evinizde veya elinizin altında mutlaka zımpara ya da buna benzer bir şey bulunuyordur. Onunla gücünü yitirmiş küf lekesini zımparalayınız.
  • Çamaşır suyu gibi yüzey temizleyicileri ile temizleyin. Çamaşır suyu kullanmak küf mantarlarını öldürecektir ve tekrar ortaya çıkmasını engelleyecektir. Çamaşır suyu uyguladığınız bölgeyi 10 dk gibi süreyle bekletmelisiniz.
  • Hafif ıslak kalan küflü bölgeyi kuru bir bez ile tekrardan siliniz.
  • Pencere kenarlarındaki küçük çaplı küfler ise alkol yardımıyla yok edilebilir. Oranı %70 veya %80 civarında olan alkolü, fırça yardımıyla küflü bölgeye sürünüz. Fırçaladıktan sonra yarım saat kadar bekletin ve daha sonra ucu alkole batırılmış bir temizlik beziyle siliniz.
  • Duvarlarınız için kaliteli küf önleyici boyalardan kullanabilirsiniz.

Temiz, steril, nemsiz ve küfsüz ortamlarda günlerinizi idame ettirmeniz dileklerimle.  Kalın sağlıcakla.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.