DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22341350,44%
Elazığ
26°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

 
height="132" />  
Elazığ Barosu KDV ve ÖTV Zamlarına İlişkin Basın Açıklaması

Elazığ Barosu KDV ve ÖTV Zamlarına İlişkin Basın Açıklaması

ABONE OL
Tem 21, 2023 15:39
Elazığ Barosu KDV ve ÖTV Zamlarına İlişkin Basın Açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilindiği üzere “KDV VE ÖTV” artışına ilişkin düzenlemenin iptali için Türkiye Barolar Birliği (TBB) tarafından talepte bulunmuştur.

Elazığ Barosu olarak, biz de yapılan KDV ve ÖTV artışlarının, özellikle dava masraf ve harçlarının yükseltilmesinin, Avukatların verdiği hizmetlerden de alınan KDV’nin %20’ye çıkartılmasının Anayasa’nın 73. maddesinde öngörülen adil denge ilkesinden uzak ve ölçülülük ilkesine aykırı şekilde, hak arama hürriyeti ile mülkiyet hakkının ihlaline neden olabileceği kanaatindeyiz.
Vergilendirme yetkisi yasama organına verilmiş; yürütme organına, yasal dayanağı olmaksızın idari işlemle vergi koyma, değiştirme ve kaldırma yetkisi tanınmamıştır. KDV ve ÖTV miktarlarının arttırılması kararı vatandaşlarımızın yaşadığı ekonomik güçlükleri daha da büyütecektir.

Bu nedenlerle, işbu yasal dayanaktan yoksun ve Anayasaya aykırı, KDV ve ÖTV artışına ilişkin düzenlemelerin iptali için TBB’nin başvurusunu doğru ve isabetli buluyor, konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.

ELAZIĞ BAROSU BAŞKANLIĞI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.