DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22371290,92%
Elazığ
26°

AZ BULUTLU

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

 
height="132" />  
Elazığ’daki ağır hasarlı binalar tehlike arz etmeye devam ediyor !

Elazığ’daki ağır hasarlı binalar tehlike arz etmeye devam ediyor !

ABONE OL
Tem 3, 2023 13:15
Elazığ’daki ağır hasarlı binalar tehlike arz etmeye devam ediyor !
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Maraş merkezli depremlerden sonra Elazığ’da, Çevre  Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekiplerinin incelemeleri sonucu yüzlerce ağır hasarlı binalar tespit edildi.

Ağır hasarlı yıkılması gereken birçok bina tahliye edildikten sonra neredeyse hiçbir önlem alınmadan kaderine terk edildi. Özellikle Elazığ merkez mahallelerinde araç ve yaya akışının yoğun olduğu alanlarda bulunan yıkılması gereken binalar büyük bir tehlike arz ediyor.

Önünde Otobüs Durağı ve Pazar Yeri Var

Ağır hasarlı bazı binaların hemen dibinde otobüs durakları ve pazar kurulan yerlerin olduğuna dikkat çekiyorum. Terk edilen binalara giriş çıkış yapanlar var. Madde bağımlılarından tutun da, hırsızını mı ararsınız, kapı pencere sökmek için canını hiçe sayanlarını mı ararsınız !

Vebalini Kim Ödeyecek ?

İş makinesinin korna sesiyle bile yıkılmaya müsait olan ağır hasarlı bir binanın çöküşü ile oluşacak can kaybı ve maddi-manevi zararlardan ortaya çıkacak durumun vebalini kim ödeyecek ?

Aman Dikkat !

Elazığ depreminden sonra ağır hasarlı binaların yıkımı konusunda çevre illere göre başarılı bir çalışma sergiledik. Maraş depreminden sonra ise yıkım konusunda maalesef sınıfta kaldık.

Ağır hasarlı binalardan uzak duralım, gerekli emniyet tedbirlerini biz vatandaş olarak alalım, kolluk kuvvetlerimize danışıp emniyet şeritleri çekelim, tanıdıklarımızı bilinçli bir şeklide uyaralım.

Kazasız ve depremsiz huzurlu, sağlıklı güzel günler diliyorum.

Ümit KARAGÖZ
İnşaat Mühendisi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.