DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22386100,48%
Elazığ
29°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

 
height="132" />  
Bağımsız Milletvekili Adayı Yasemin Açık, “Kadın Dayanışması” Programına Katıldı

Bağımsız Milletvekili Adayı Yasemin Açık, “Kadın Dayanışması” Programına Katıldı

ABONE OL
Nis 30, 2023 14:33
Bağımsız Milletvekili Adayı Yasemin Açık, “Kadın Dayanışması” Programına Katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gö­nül­lü Ka­dın­lar Plat­for­mu ta­ra­fın­dan Ela­zığ’ın Ba­ğım­sız Mil­let­ve­ki­li Adayı Prof. Dr. Ya­se­min Açık için “Kadın Da­ya­nış­ma­sı” prog­ra­mı dü­zen­len­di. Ger­çek­leş­ti­ri­len prog­ram­da büyük bir coşku ya­şa­nır­ken Prof. Dr. Ya­se­min Açık, da­ki­ka­lar­ca ayak­ta al­kış­lan­dı.
Ela­zığ Ba­ğım­sız Mil­let­ve­ki­li Adayı Prof. Dr. Ya­se­min Açık, Gö­nül­lü Ka­dın­lar Plat­for­mu ta­ra­fın­dan dü­zen­le­nen “Kadın Da­ya­nış­ma­sı” prog­ra­mı­na ka­tıl­dı. Yıl­lar­ca des­tek sağ­la­dı­ğı ve bir­lik­te yol yü­rü­dü­ğü Ela­zığ­lı ka­dın­lar Prof. Dr. Ya­se­min Açık’ı sevgi se­liy­le kar­şı­la­dı.
Gö­nül­lü Ka­dın­lar Plat­for­mu adına söz alan Eği­tim­ci Çiğ­dem Ars­lan­mir­za, “Ela­zığ’ın ab­la­sı Tür­ki­ye’nin Ya­se­min ab­la­sı ola­cak. Ce­sa­re­ti, dik du­ru­şu, pro­je­le­ri ya­tı­rım­la­rı, mü­te­va­zi du­ru­şu, azmi ile gö­nül­le­ri­miz­de açıp dal budak açtı” dedi.
Ka­dın­la­ra ses­le­nen Ba­ğım­sız Aday Prof. Dr. Ya­se­min Açık, “Bugün ken­di­mi çok güçlü his­se­di­yo­rum. Bugün beni her zaman canı gö­nül­den des­tek­le­yen ba­cı­la­rım­la, ab­la­la­rım­la, kar­deş­le­rim­le gurur du­yu­ru­yo­rum. Bugün her biri ba­şa­rı hi­ka­ye­si yaz­mış, ça­lı­şan, üre­ten, anne, eş, kar­deş, bacı olan ve her ko­şul­da bu top­lu­mun mi­ma­rı olan ka­dın­lar­la gurur du­yu­yo­rum” dedi.
Hep bir ağız­dan “Ela­zığ se­nin­le gurur du­yu­yor” slo­gan­la­rı atan ka­dın­la­ra hi­ta­bı­nı sür­dü­ren Prof. Dr. Açık, “Biz bugün siz­ler­le ilk kez bu­luş­mu­yo­ruz. Biz si­zin­le Ela­zığ iş ka­dın­la­rı der­ne­ğin­de bir­lik­te ça­lış­tık, biz si­zin­le ha­nı­me­li göz nuru pro­je­si­ni yap­tık, biz si­zin­le güç bir­li­ği pro­je­si­ni yap­tık. Biz si­zin­le ka­dın­la­rın çok yönlü güç­len­di­ril­me­si için yı­ğın­la proje yap­tık, bir­lik­te emek ver­dik. Biz si­zin­le çar­şı­da pa­zar­da if­tar­da bay­ram­da ko­ro­na­da dep­rem­de bir­lik­te ha­re­ket ettik. Biz biz si­zin­le bu şe­hir­de ya­şa­dık, bü­yü­dük, ça­lış­tık” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
Hem­şe­ri­le­ri­nin teş­vik­le­ri ile si­ya­se­te gir­di­ği­ni ifade eden Ela­zığ’ın Ba­ğım­sız Adayı Prof. Dr. Ya­se­min Açık, “Siz­ler her zaman te­ma­yül­de, an­ket­ler­de Ya­se­min Açık’ı bi­rin­ci yap­tı­nız. Ama kıs­met de­ğil­miş, kıs­met bu­gü­ney­miş. Bi­li­yor­su­nuz se­çim­ler­de ka­dın­la­ra lis­te­le­rin so­nun­da sırf kadın ko­ta­sı ve­ril­mek için yer ve­ri­li­yor. Biz kota is­te­mi­yo­ruz, top­lu­mun ya­rı­sı­nı oluş­tu­ran ka­dın­la­rın, seçme ve se­çil­me hak­kı­nı eşit dü­zey­de kul­lan­ma­sı­nı is­ti­yo­ruz. Çünkü biz ka­dın­lar zaten emek verip ba­şa­rı­rız, o ne­den­le mut­la­ka ili­mi­zin mil­let­ve­ki­li aday lis­te­sin­de hem de Tür­ki­ye ge­ne­lin­de tem­sil oran­la­rı­nın art­ma­sı ge­re­ki­yor. Bun­dan son­ra­ki sü­reç­te siz­le­rin des­te­ği ile siz­ler için koşan mü­ca­de­le eden bir kadın mil­let­ve­ki­li­niz ola­cak. Bi­li­yo­rum ki siz­ler bu top­lan­tı­dan sonra her bi­ri­niz ya­kın­la­rı­nı­zı, ak­ra­ba­la­rı­nı­zı ara­ya­cak­sı­nız ve benim için des­tek is­te­ye­cek­si­niz. Beni güçlü bir şe­kil­de mec­li­se gön­de­rin ki, tüm Tür­ki­ye, Ela­zığ ka­dın­la­rı­nın se­si­ni duy­sun” dedi.
Ka­dın­la­rın coş­ku­su ile ko­nuş­ma­sı­nı sür­dü­ren Prof. Dr. Açık, “Beni des­tek­le­yin bana gü­ve­nin benim alnım açık, başım dik, ben Ela­zığ’ın tem­sil­ci­si ola­ca­ğım. Benim bugün her şey­den çok sizin des­te­ği­ni­ze, du­anı­za ih­ti­ya­cım var. Bi­li­yor­su­nuz ki, bu ba­cı­nız Ela­zığ’da doğdu, ya­tı­rım­la­rı­nı Ela­zığ’da yaptı, aka­de­mik ça­lış­ma­la­rı­nı Ela­zığ’da ta­mam­la­dı. Bun­dan sonra si­ya­si ça­lış­ma­la­rı­nı da Ela­zığ’da siz­le­rin des­te­ği ile daha güçlü bir şe­kil­de sür­dü­recek. Ben Ela­zığ ka­dın­la­rı­nın so­run­la­rı­nı bi­li­yo­rum, bu­nun­la il­gi­li çok ça­lış­ma yap­tım. Hep bir­lik­te ortak akıl­la ka­dın­la­rın ya­şa­mı­nın her ala­nın­da daha etkin ve yet­kin yer al­ma­sı için mü­ca­de­le ede­ce­ğiz. Üc­ret­siz çocuk bakım ev­le­ri aç­tı­ra­ca­ğız. Ka­dın­la­rın is­tih­da­mı­nı ve gi­ri­şim­ci ka­dın­la­rın ya­tı­rım­la­rı­nı des­tek­le­ye­ce­ğiz. Ka­dı­na yö­ne­lik şid­de­te karşı çı­ka­ca­ğız. Her kar­de­şi­min derdi benim der­dim. Ela­zığ benim sev­dam, ben her ko­şul­da Ela­zığ’ın ve Ela­zığ­lı­la­rın, ka­dın­la­rın, genç­le­rin, hem­şe­ri­le­ri­min ya­nın­da ola­ca­ğım. Geç­miş­te de bu­ra­da oldum, ge­le­cek­te bu­ra­da ola­ca­ğım bu can bu beden de ol­du­ğu sü­re­ce ben si­zin­le bir­lik­te ola­ca­ğım” şek­lin­de ko­nuş­tu.
PROF. DR. AÇIK TE­MAS­LA­RI­NI SÜR­DÜ­RÜ­YOR
Gün boyu zi­ya­ret­le­ri­ni sür­dü­ren Prof. Dr. Ya­se­min Açık, Ela­zığ Bin­göl­lü­ler Der­ne­ği’ni zi­ya­ret ede­rek, Der­nek Baş­ka­nı Ali Barh­tur­muş ve der­nek üye­le­rin­den des­tek is­te­di.
Prof. Açık ar­dın­dan da Siv­ri­ce­li­ler Der­ne­ği Baş­ka­nı Çetin Özmen ve der­nek üye­le­riy­le bir araya geldi. Sivil Top­lum Ku­ru­luş­la­rı­nı din­le­me­ye gay­ret gös­te­ren Prof. Dr. Ya­se­min Açık, Ela­zığ Mu­si­ki Kon­ser­va­tu­ar Der­ne­ği Baş­ka­nı Hakan Çağ­la­yan ve yö­ne­ti­mi ile de bir araya ge­le­rek, şeh­rin kül­tü­rü ve mü­zi­ği ile il­gi­li bilgi alış­ve­ri­şin­de bu­lun­du­lar. Açık’ın son du­ra­ğı ise Ela­zığ Mü­te­ah­hit­ler Der­ne­ği oldu. Prof. Dr. Ya­se­min Açık yap­tı­ğı her zi­ya­ret­te il­giy­le kar­şı­lan­dı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.