height="132" />
Elazığlı Yönetmen Mücahit Baydaş’ın Kıyı adlı kısa Filmine ikinci ödül

Elazığlı Yönetmen Mücahit Baydaş’ın Kıyı adlı kısa Filmine ikinci ödül

ABONE OL
Oca 17, 2023 11:57
Elazığlı Yönetmen Mücahit Baydaş’ın Kıyı adlı kısa Filmine ikinci ödül
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 Yıldırım Belediyesi tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen Uludağ Kısa Film Yarışması’nın kazananları, gerçekleştirilen gala gecesi ve ödül töreniyle açıklandı. Gecede Elazığlı Yönetmen Mücahit Baydaş ve Tevfik Kemal Özel’in Yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği Kıyı adlı kısa Film ikincilik ödülüne layık görüldü. Kıyı adlı kısa film, ilk ödülünü Hatay’da düzenlenen ‘Göç ve Kadın’ konulu kısa film yarışmasında birinciliğe layık görülerek almıştı.

Bursa Teknik Üniversitesi Mimar Sinan Yerleşkesi’nde bulunan Turkuaz salonunda düzenlenen geceye Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Çelik, Yıldırım İlçe Kaymakamı Metin Esen, İl Göç İdaresi Müdürü Recep Batu, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Setenay Yüksel Olguner, İlçe Başkan Vekili Yunus Emre Kandemiroğlu, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Rüştü Maviçiçek, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, dernek başkanları, akademisyenler ve sanatseverler katıldı.

Uludağ Kısa Film Festivali’nin bu yılki teması ‘göç’ oldu.

85 projenin katıldığı ve Jüri başkanlığını Yazar, Yönetmen Derviş Zaim, jüri üyeliklerini Akademisyen Yazar Ali Sait Liman ve Yazar Nevzat Çalıkuşu’nun yaptığı yarışmada, Önder Muhammed Özdem’in yönettiği ‘Yolda Kalan’ filmi birinciliğe layık görülürken; ikincilik ödülü Mücahit Baydaş ve Tevfik Kemal Özel’in Yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği ‘Kıyı’ filmine, üçüncülük ödülü ise Ümit Güç’ün ‘Karıncanın Ayak İzleri’ eserine verildi. Yarışmada Ömer Dişbudak’ın ‘İlk Göz Ağrısı’, Muhammed Furkan Daşbilek’in ‘Bir Nehir Kıyısında’, Selam Salar Çakay’ın ‘The Cold’ fimleri ise mansiyon ödülüne layık görüldü. 2. Uludağ Kısa Film Yarışması’nda birinci olan eserin yönetmenine 20 bin TL, ikinciye 15 bin TL, üçüncüye ise 10 bin TL para ödülü verildi. Mansiyon alan filmlerin yönetmenleri ise 3 bin TL ödül kazandı.

Yönetmen Tevfik Kemal Özel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “KIYI ile ikinci ödülümüzü Uludağ Kısa Film Yarışmasından aldık. Başta yönetmenliğini beraber üstlendiğimiz Mücahid  kardeşime, filmin oyunsu olan İrem Şekerdağ kardeşime can yoldaşım Zeynep Özel’e, aileme ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Birlikte daha nicelerine…” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.