DOLAR 32,3803 0.18%
EURO 35,0039 -0.25%
ALTIN 2.324,740,24
BITCOIN 2262631-0,96%
Elazığ

AÇIK

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Elazığ’a getirilen Ahıskalı Türkleri anma programı

Elazığ’a getirilen Ahıskalı Türkleri anma programı

ABONE OL
Kas 30, 2022 14:11
Elazığ’a getirilen Ahıskalı Türkleri anma programı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Elazığ’a getirilen Ahıskalı Türkleri anma programı düzenledi.

Stalin liderliğindeki Sovyetler Birliği, 14 Kasım 1944’te Gürcistan’ın Ahıska bölgesinde yaşayan on binlerce Ahıskalı Türk’ü “sınır güvenliğini tehdit ettikleri” gerekçesiyle sürgün etti. Trenlere bindirilen ve günlerce yolculuk eden Soydaşlarımız, dört bir tarafa dağıldı. Yaklaşık 17 bin Ahıska Türkü açlık, soğuk ve hastalık nedenleriyle yolculuk sırasında hayatına kaybetti.
Vatanlarından edilen Ahıska Türkleri, bugün dokuz ayrı ülkede, 4 bin 200 ayrı yerleşim birimine dağılmış şekilde yaşıyor.
İşte bu acının yıldönümünde yaşananları unutmamak ve unutturmamak için Elazığ’da yaşayan Ahıskalı Türkler, Elazığ İl Müftülüğü Edibecan Konferans salonunda anma programı düzenledi. Vatanlarına dönme isteklerini bir kez daha dile getirip, 78 yıldır bitmeyen dramı ve yaşadıkları zorluklar hatırlatıldı.
Programa İl Müftüsü Selami Aydın, TDV Elazığ Şubesi Görevlileri, Müftülük Personeli ve vatandaşlar katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda mevlit okutuldu, şiirler okundu ve çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Program da konuşan İl Müftüsü Aydın; “Burada olmamızın amacı,78 yıl önce soydaşlarımıza yapılan haksızlığı unutmadığımızı bildirmektir. Ahıska Türkleri, dünyanın farklı ülkelerinde vatansız, özlük hakları olmadan, yaşamını idame ettirmektedir. Türkiye Cumhuriyeti öncülüğünde, ulusal ve uluslararası mecralarda her zaman var olmaya devam edeceğiz. Buradan, sürgün esnasında hayatını kaybeden büyüklerimizi rahmet ile anıyoruz. Rusya Ukrayna Savaşı’ndan sonra Elâzığ’a gelen kardeşlerimizi geldikleri günden beri İl Müftülüğü olarak hiç yalnız bırakmadık hep yanlarında olduk. Valiliğimizin riyasetinde buradaki kardeşlerimize hizmetten geri durmadık. Ben Ahıskalı kardeşlerime teşekkür ediyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.