DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22362592,33%
Elazığ
29°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

 
height="132" />  
Elâzığ’ın ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası İslam Medeniyeti Sempozyumu kapanış programı ile sona erdi

Elâzığ’ın ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası İslam Medeniyeti Sempozyumu kapanış programı ile sona erdi

ABONE OL
Eki 20, 2022 16:32
Elâzığ’ın ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası İslam Medeniyeti Sempozyumu kapanış programı ile sona erdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi ve Fırat Üniversitesi işbirliği ile Uluslararası İslam Medeniyeti Buluşmaları İhya Temasıyla gerçekleştirdi.

Düzenlenen sempozyuma dünyadan çok sayıda mütefekkir Elazığ’da buluştu.  Sempozyuma İl Yöneticilerinin temsilcileri, STK Temsilcileri, Oda Başkanları ve vatandaşlar katıldı.  Sempozyum Kültür Park Mamüratül Aziz Salonundaki programla sona erdi.
Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Özdemir, önümüzdeki yıl farklı bir tema ile programın devam edeceğini dile getirdi. Özdemir, “Elazığ’da gerçekleşen bu buluşmanın önümüzdeki yıl farklı bir tema ve farklı programlarla daha zengin bir hale getirileceğini inşallah buradan söylemek istiyoruz” dedi.
Sempozyuma Cezayir’den katılan Prof. Dr. Mehlike Mektur ve Irak’tan katılan Prof. Dr. İsmail Ebubekir böylesi bir toplantının Elazığ’da yapılmasının önemli olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.
Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, Sempozyumun Elazığ’da yapılmasının önemli olduğunu dile getirdi. Benzer organizasyonların Elâzığ Belediyesi tarafından hayata geçirilmeye devam edeceğini kaydetti. Bilginoğlu, “Dünyanın birçok yerinden teşrif etmiş ilim adamlarının değişik bir gözle ortaya koyacağı sempozyuma da elbette öncülük etmek bu gönül belediyeciliği içerisinde birçok yapılan etkinlikler gibi önemliydi. Bu ay Elazığ Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu kitap fuarı gibi, Uluslararası Hazar Şiir Akşamları gibi şuanda yapılan çok büyük bir sempozyum ve önümüzde de Uluslararası Şehir Tarihçileri Sempozyumu gibi bu değerli sempozyumlara hizmet etmek Belediye Başkanımızın en önem everdiği konulardandı” dedi.
Eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Fikret Karaman, Sempozyumun geleneksel hale getirilmesinin Elazığ için önemli olduğunu ifade etti. Karaman, “İnşallah önümüzdeki yıl bütün ülkemize ve dünyaya hitap edebilecek yine ihya gibi bir alt başlıkla Harput ve Elâzığ’ımızda gelenek haline gelecek” dedi.
Eski Devlet Bakanı Prof. Dr. Mehmet Aydın, Fırat Üniversitesinin geçen yıllar içinde gelişmiş olduğunu gözlemlediğini ifade etti. Aydın, “Bu kurumun hangi tarafına gittiysek gözüm kamaştı öyle bir medeni Üniversite olmuş ki burası geliyorsunuz ağaçlarını, yollarını görüyorsunuz huzurunu görüyorsunuz inşallah manevi yönden daha çok çalışacağız, doktoralar yaptıracağız ama içi de medeni dışı da medeni onu söyleyeyim çok teşekkür ediyorum. 10 sene önce gelmiştim ben o kadar çok şey değişmiş ki” dedi.
Aydın, Tarihten bugüne İslam Medeniyetinin diğer medeniyetlerle arasındaki farkı dile getirdi. Eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Süleyman Ateş, İslamın adalet dini olduğunu vurguladı. Program, sempozyuma desteği olan isimlere teşekkür belgesi takdimi ve tasavvuf müziği konseri ile sona erdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.