height="132" />
Elazığ’da, 19 Ekim Muhtarlar Günü Dolayısıyla Tören Düzenlendi

Elazığ’da, 19 Ekim Muhtarlar Günü Dolayısıyla Tören Düzenlendi

ABONE OL
Eki 20, 2022 16:29
Elazığ’da, 19 Ekim Muhtarlar Günü Dolayısıyla Tören Düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

19 Ekim Muh­tar­lar Günü ne­de­niy­le Ela­zığ’da bir dizi et­kin­lik dü­zen­len­di.

Ela­zığ’da, 19 Ekim Muh­tar­lar Günü do­la­yı­sıy­la tören dü­zen­len­di. Va­li­lik önün­de dü­zen­le­nen tö­ren­de Ata­türk Anıtı’na çe­lenk su­nul­du. Prog­ram Muh­tar­la­rın Ela­zığ Va­li­si Ömer To­ra­man’ın ma­ka­mın­da zi­ya­ret et­me­si ve daha sonra Ela­zığ Be­le­di­ye Baş­ka­nı Şahin Şe­ri­fo­ğul­la­rı’nı zi­ya­ret et­me­siy­le devam etti.

TO­RA­MAN: “MUH­TAR­LIK MÜ­ES­SESİNİ GÜÇ­LENDİRME TALİMATI DÖNÜM NOK­TA­SI OLDU”
Ela­zığ Va­li­si Dr. Ömer To­ra­man’da Cum­hur­baş­ka­nı Recep Tay­yip Er­do­ğan’ın ta­li­ma­tıy­la muh­tar­la­rın so­run­la­rı­nın çö­zü­mü için re­form ni­te­li­ğin­de ça­lış­ma­lar yü­rü­tül­dü­ğü­nü anım­sat­tı. To­ra­man, “Sayın Cum­hur­baş­ka­nı­mı­zın ta­li­mat­la­rı o dönem ba­kan­lık­ta ha­ki­ka­ten çok büyük bir re­form ola­rak de­ğer­len­di­ril­di ve büyük bir he­ye­can oluş­tur­muş­tu. Muh­tar­lık mü­es­se­si ge­li­şen tek­no­lo­ji ile za­man­la bazı fonk­si­yon­la­rı­nı da yi­tir­di. Bazı ev­ra­ka iliş­kin iş­lem­ler elekt­ro­nik­leş­ti, E-Dev­let’ten ya­pı­lır hale geldi o dö­nem­de Sayın Cum­hur­baş­ka­nı­mı­zın bu muh­tar­lık mü­es­se­si­ni güç­len­dir­me ta­li­ma­tı bence bir dönüm nok­ta­sı oldu. Bize bir talep gel­di­ğin­de muh­ta­rı­mız şuna emin ol­ma­lı evet biz ta­le­bi­mi­zi ilet­tik emi­niz ki ya­pıl­ma­sı ge­re­ken bir şey varsa ya­pa­cak­lar, bu gü­ve­ni ver­me­miz lazım. Bunun için ça­lış­tık yak­la­şık 1 yıl­lık süre zar­fın­da siz­ler­le be­ra­ber. Bütün il­çe­ler­de muh­tar­la­rı­mız­la top­lan­tı yap­tım köy ve ma­hal­le muh­tar­la­rı­mız­la. Mer­kez­de de mer­kez il­çe­de hem ma­hal­le hem köy muh­tar­la­rı­mız­la top­lan­tı yap­tık şimdi on­la­rı tek­rar­lı­yo­ruz. Dev­le­ti­miz, mil­le­ti­miz se­fer­ber oldu kim­se­yi aç ve açık­ta bı­rak­ma­dı işte bu or­ga­ni­zas­yon­lar­da dev­le­ti­mi­zin en önem­li mü­ra­ca­at nok­ta­la­rın­dan bir ta­ne­si de muh­tar­lık­lar oldu. İkin­ci­si ar­ka­sın­dan kü­re­sel bir sal­gın­la karşı kar­şı­ya kal­dık bu­ra­da da ted­bir­ler kı­sıt­la­ma­lar bun­la­rı hep be­ra­ber or­ga­ni­ze et­me­ye ça­lış­tık. Evde yal­nız ya­şa­yan bü­yük­le­ri­mi­zin mağ­dur ol­ma­ma­sı için siz­le­rin ara­cı­lı­ğıy­la ka­pı­la­rı­nı çal­dık. He­pi­mi­zin ortak ga­ye­si, so­rum­lu­lu­ğu va­tan­da­şa hiz­met etmek onun için el bir­li­ği yap­mak, omuz omuza da­ya­nış­ma içe­ri­sin­de ça­lış­mak. Bir­bi­ri­mi­ze yar­dım­cı olmak mec­bu­ri­ye­tin­de­yiz, bir­bi­ri­mi­zi an­la­mak ve des­tek olmak zo­run­da­yız. Dev­le­ti­miz çok büyük, mil­le­ti­miz çok büyük Allah’ın iz­niy­le üs­te­sin­den ge­li­ne­me­yecek hiç­bir iş yok­tur” şek­lin­de ko­nuş­tu.
Prog­ram, Cum­hur­baş­ka­nı Recep Tay­yip Er­do­ğan’ın muh­tar­la­ra hi­ta­ben te­le­kon­fe­rans yön­te­miy­le yap­tı­ğı ko­nuş­ma ile sona erdi.
19 Ekim Muh­tar­lar Günü et­kin­lik­le­ri Ela­zığ Va­li­si Ömer To­ra­man, Ela­zığ Be­le­di­ye Baş­ka­nı Şahin Şe­ri­fo­ğul­la­rı, AK parti Ela­zığ İl Baş­ka­nı Şe­ra­fet­tin Yıl­dı­rım’ın Muh­tar­lar Fe­de­ras­yo­nu’nda Muh­tar­lar Der­ne­ği, Mer­kez Köy Muh­tar­la­rı Der­ne­ği, Ela­zığ Muh­tar­lar Da­ya­nış­ma Der­ne­ği ile Köy Muh­tar­la­rı Da­ya­nış­ma Der­ne­ği ve Belde Muh­tar­lar Der­ne­ği baş­kan ve üye­le­ri ile bir araya gel­me­si ile devam etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.