height="132" />
AYGÜNEŞ,: “SAĞLIK ÇALIŞANI ARKADAŞLARIMIZ CİDDİ MADDİ ADALETSİZLİĞE MARUZ KALMIŞTIR”

AYGÜNEŞ,: “SAĞLIK ÇALIŞANI ARKADAŞLARIMIZ CİDDİ MADDİ ADALETSİZLİĞE MARUZ KALMIŞTIR”

ABONE OL
Eki 19, 2022 15:27
AYGÜNEŞ,: “SAĞLIK ÇALIŞANI ARKADAŞLARIMIZ CİDDİ MADDİ ADALETSİZLİĞE MARUZ KALMIŞTIR”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağ­lık Sen Üni­ver­si­te Şu­be­si üye­le­ri Fırat Üni­ver­si­te­si Has­ta­ne­si önün­de sağ­lık ça­lı­şan­la­rı­nın ta­lep­le­riy­le il­gi­li açık­la­ma­lar­da bu­lun­du.

Sağ­lık Sen Ela­zığ Üni­ver­si­te Şu­be­si Baş­ka­nı Ahmet Burak Ay­gü­neş, Fırat Üni­ver­si­te Has­ta­ne­si’nde ve Diş Has­ta­ne­sin­de görev yapan sağ­lık ça­lı­şan­la­rı­nın iyi­leş­tir­me­den maruz kal­dı­ğı­nı söy­le­di. Ay­gü­neş, “Sağ­lık hiz­me­ti; ka­mu­nun va­tan­daş­la­rı­na ver­mek­le yü­küm­lü ol­du­ğu hiz­met­le­rin en önem­li­si ara­sın­da yer al­mak­ta­dır. Ka­mu­nun önem­li pay­daş­la­rın­dan olan üni­ver­si­te has­ta­ne­miz böl­ge­mi­ze ve şeh­ri­mi­ze hiz­me­ti­ni üçün­cü ba­sa­mak bir sağ­lık ku­ru­lu­şu ola­rak ver­mek­te­dir. Ala­nın­da uzman öğ­re­tim üye­le­ri ve sağ­lık ça­lı­şan­la­rıy­la has­ta­ne­miz bölge halkı ta­ra­fın­dan ter­cih edi­lir­ken ilk sı­ra­da yer al­mak­tay­dı. Sağ­lık Ba­kan­lı­ğı, Ba­kan­lı­ğa bağlı has­ta­ne­ler­de ek­sik­ler olsa da döner ser­ma­yey­le ala­ka­lı dü­zen­le­me­ler yap­mış, sağ­lık ça­lı­şan­la­rı ola­rak kıs­men po­zi­tif ka­za­nım­lar elde edil­miş olsa da YÖK e bağlı üni­ver­si­te has­ta­ne­miz­de bu ka­za­nım­lar önce mev­zu­at ve yö­net­me­lik en­ge­li­ne ta­kıl­mış son­ra­da mev­cut yö­ne­ti­min en­ge­li­ne ta­kıl­mış­tır. Gerek Üni­ver­si­te has­ta­ne­miz de ge­rek­se diş has­ta­ne­miz de görev yapan sağ­lık ça­lı­şa­nı ar­ka­daş­la­rı­mız bu iyi­leş­tir­me­de hakkı olanı ala­ma­ya­rak, mağ­du­ri­ye­te ve ciddi maddi ada­let­siz­li­ğe maruz kal­mış­tır” dedi.
Sağ­lık Sen Ela­zığ Üni­ver­si­te Şu­be­si Baş­ka­nı Ahmet Burak Ay­gü­neş, has­ta­ne­de ele­man ek­sik­li­ği ol­du­ğu­nu iddia etti. Ay­gü­neş, “Has­ta­ne­miz kli­nik­le­ri­nin ço­ğun­da ele­man ek­sik­li­ği hala devam edi­yor olup, başka has­ta­ne­le­re kı­yas­la sağ­lık ça­lı­şa­nı ba­şı­na düşen hasta sa­yı­sı­nın stan­dart­la­rın uza­ğın­da ol­du­ğu­nu bir kez de bu­ra­dan dile ge­ti­ri­yo­ruz. Biz­ler hu­zur­lu ça­lış­ma or­ta­mın­da, etkin, ka­li­te­li bakım ver­mek is­ti­yo­ruz. Has­ta­ne yö­ne­ti­mi­nin ha­li­ha­zır­da uy­gu­la­ma­ya devam et­tir­mek­te ısrar et­ti­ği ça­lı­şan­la­rın giriş çı­kış­la­rın­da par­mak izi ile kont­ro­lü­nün sağ­lan­ma­sı ko­nu­sun­da da yö­ne­ti­mi­miz Ki­şi­sel Ve­ri­le­rin Ko­run­ma­sı Ka­nu­nu­nu yok say­ma­sı ve yap­tı­ğı­mız gö­rüş­me­ler son­ra­sın­da per­so­ne­lin işe gi­riş-çı­kış ta­ki­bi­ni sağ­la­mak adına bi­yo­met­rik veri iş­le­yen sis­tem­ler ye­ri­ne yasal bir da­ya­na­ğı ol­ma­yan ıslak im­za­ya zor­lar bir anket sun­ma­sı­nı eleş­ti­ri­yor ve bir an önce bu uy­gu­la­ma­ya son ver­me­le­ri­ni talep edi­yo­ruz” dedi.
Sağ­lık Sen Ela­zığ Üni­ver­si­te Şu­be­si Baş­ka­nı Ahmet Burak Ay­gü­neş, bütçe ye­ter­siz­li­ği­ni kabul et­me­dik­le­ri­ni söy­le­di. Ay­gü­neş, “Has­ta­ne yö­ne­ti­mi­ne bu­ra­da bir kez daha so­ru­yo­ruz. Ça­lış­ma ko­şul­la­rın­da her­han­gi bir iyi­leş­tir­me yap­ma­dan neden sü­rek­li eli­mi­zi taşın al­tı­na koy­ma­mı­zı bek­li­yor? Ken­di­le­ri­ni değil bizi tat­min ede­ce­ği­ni dü­şün­dü­ğü her­han­gi bir ça­lış­ma­la­rı var mı? Sis­te­min bütün yü­kü­nü omuz­la­yan bizi mutlu etmek ye­ri­ne sü­rek­li olum­suz ka­rar­lar­la mo­ti­vas­yo­nu­mu­zu dü­şür­mek­te­ki ka­za­nı­mı­nız nedir? Öde­nek so­ru­su­nu sor­du­ğu­muz zaman büt­çe­nin ye­ter­siz ol­du­ğu ce­va­bı­nı alı­yo­ruz. Bütçe ye­ter­siz­li­ği­ni kabul et­mi­yo­ruz, hak­kı­mız olanı is­ti­yo­ruz. Bu so­ru­la­ra ku­ru­mu­muz­da­ki her ça­lı­şa­nı­mız olum­lu cevap alana kadar Sağ­lık Sen ola­rak mü­ca­de­le ve hak ara­yı­şı­mı­za devam ede­ce­ğiz” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.