height="132" />
ŞEHİTLER ÖLMEZ AMA! YİNE CİĞERİMİZ YANDI!

ŞEHİTLER ÖLMEZ AMA! YİNE CİĞERİMİZ YANDI!

ABONE OL
Eki 2, 2022 14:38
ŞEHİTLER ÖLMEZ AMA! YİNE CİĞERİMİZ YANDI!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Duydum Mehmetçik gene şehit olmuş,

Acı haber her bir yanda duyulmuş,

Üzüntüden damarlarda kan donmuş,

Şehitler ölmedi, şehitler ölmez.

21 yaşında hayatının baharında, vatan, millet, bayrak uğruna gözünü kırpmadan cennete yürüdü Elazığlı şehidimiz Yusuf ataş.

Bir karış vatan toprağına hainleri sokmamak için Irak’ın kuzeyinde Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde teröristler tarafından açılan taciz ateşi sonucu ağır yaralanan kahraman askerimiz hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Elazığ’ın Kovancılar ilçe nüfusuna kayıtlı kahraman askerimiz Şehit Yusuf Ataş’ın Bingöl’de yaşayan ailesine acı haber verildi. Şehidin babası Nejat Ataş’ın Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü’nde polis memuru olduğu öğrenildi. Ailenin yaşadığı sokak ve ev Türk bayrakları ile donatıldı.

ŞEHİDİMİZ GÖZYAŞLARI İLE TOPRAĞA VERİLDİ

Pençe-Kilit Operasyonunda şehit olan Elazığlı Piyade Astsubay Yusuf Ataş’ın naaşı memleketi Elazığ’a getirildi. Şehidin naaşı sabah saatlerinde memleketi Elazığ’a getirildi. Elazığ Havalimanı’nda şehit Piyade Astsubay Yusuf Ataş için tören düzenlendi. Törene İl Protokolü katılım gösterdi.

Pençe-Kilit operasyon bölgesinde şehit düşen Piyade Astsubay Çavuş Yusuf Ataş, memleketi Elazığ’da son yolcuğuna uğurlandı.

Piyade Astsubay Çavuş Yusuf Ataş (21), Pençe-Kilit operasyon bölgesinde şehit düşmüştü. Memleketi Elazığ’a getirilen Ataş için Kovancılar ilçesi merkez camiinde cenaze töreni düzenlendi. İl Müftüsü Selami Aydın’ın öğle namazını müteakip kıldırdığı cenaze namazına,  Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Vali Ömer Toraman,  8. Kolordu Komutanı Tümgeneral Tamer Atay,  İl Jandarma Komutanı Albay Murat Evren, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, STK temsilcileri, şehidin ailesi, askeri personel, polisler ve binlerce vatandaş katıldı.

Kılınan namazın ve edilen duanın ardından meslektaşları tarafından omuzlara alınan şehidin naaşı, top aracına konularak tören mangası eşliğinde bir süre taşındı. Törenin ardından şehidin naaşı aile kabristanlığında götürülerek toprağa verildi.

ŞEHİDİN VASİYETİ YÜREK BURKTU

Şehit düşen Piyade Astsubay Yusuf Ataş’ın vasiyetini içeren görüntüler ortaya çıktı.

Şehit askerimiz Piyade Astsubay Yusuf Ataş’ın vasiyetinde “Benim vasiyetim. Hayattan en çok istediğim şey, bir tane kız çocuğum olsun istiyorum. Eğer ölürsem bir tane lösemili kız çocuğunun hayatı boyunca tüm masraflarını karşılayın. Benim vasiyetim budur. Bir de bayramda gidin annemim babamın elini öpün” ifadeleri yer aldı.

Şehidin lösemili bir kız çocuğunun masraflarının karşılanması vasiyeti tüm Türkiye tarafından yerine getirildi. Yüzlerce vatandaş şehidimiz Yusuf Ataş’ın vasiyetine sahip çıkarak LÖSEV’e yardımda bulundu. Sosyal medya hesapları üzerinden paylaşımda bulunan vatandaşlar LÖSEV’e bulundukları yardımları paylaştı.

LÖSEV sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Vatan için gözünü kırpmadan şehitlik mertebesine yükselirken lösemili çocuklarımızı kalbinde taşıyan Mehmetçiğimizin vasiyetini yerine getirmek boynumuzun borcudur. Pençe – Kilit operasyon bölgesinde şehit düşen Astsubay Yusuf Ataş’a Allah’tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı dileriz” ifadelerini kullandı.

Komedyen Yasemin Sakallıoğlu “Bugün şehit olan askerimiz Yusuf Ataş’ın vasiyetiymiş lösemili bir kız çocuğunun masraflarının karşılanması ve anasının babasının bayramda elinin öpülmesi vasiyetini yerine getiriyorum ve 20 Ekim AKM gösterimden elde edeceğim gelirimi şimdiden LÖSEV’e bağışlıyorum. Kendi hayatta yokken bile başkasına hayat vermeyi hayal eden senin gibi yürekli bir evlat yetiştirdiği için o kıymetli ailenin ellerinden her daim öpüyorum. Hakkın ödenmez. Allah senden bin kere razı olsun kardeşim.” İfadelerini kullandı.

SAKİLER KONSERİ ERTELENDİ

Elazığ da gerçekleştirilen 4. Salçalı Köfte ve Gastronomi Festivali’nin son günündeki Sakiler Konseri de olması gerektiği gibi ertelendi.

Sakiler grubu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “2 Ekim Pazar günü gerçekleşmesi planlanan Elazığ Gastronomi Fes. Konserimizi üzülerek acı kaybımızdan dolayı ertelemiş bulunmaktayız. Elazığlı Piyade Astsubay Yusuf Ataş’a Allah’tan rahmet; ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileriz.”  şeklinde açıklama yaptı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.