height="132" />
SİVRİCE KÜLTÜR VE KONGRE MERKEZİ SALI GÜNÜ AÇILIYOR

SİVRİCE KÜLTÜR VE KONGRE MERKEZİ SALI GÜNÜ AÇILIYOR

ABONE OL
Eyl 25, 2022 12:08
SİVRİCE KÜLTÜR VE KONGRE MERKEZİ SALI GÜNÜ AÇILIYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Zeytinburnu belediyesinin desteği ile açılacak olan Sivrice Kültür Ve Kongre Merkezi hem Sivrice hem de Elâzığ halkına hizmet edecek.

Hazar gölü kıyısında Hazar Baba dağı eteklerine yapılmış olan kültür ve kongre merkezi ilçenin ihtiyaçlarını karşılayacak büyüklükte inşa edildi.
Kültür ve kongre merkezinin iç kapasitesi 600 kişiye, kır bahçesi olarak adlandırılan kısım da 4 bin kişiye hizmet verecek şekilde yapımı tamamlandı.
Salı günü gerçekleştirilecek olan açılışa tüm Elazığlıları davet eden Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan “bizim şuan Zeytinburnu belediyesiyle birlikte yaptığımız bir kültür ve kongre merkezimiz var. Geçen sene temeli atıldı inşaatımız bitti önümüzdeki Salı günü saat 14.00’te açılışı yapılacak. Açılışına Zeytinburnu belediye başkanımız da katılacak. Sivrice için güzel bir organizasyon güzel bir merkez olacak. İlçemizde insanımızın ihtiyaçlarını karşılayacak böyle bir merkezimiz yoktu. Salı günü ki açılışımız için buradan da bu vesileyle sesimizi duyuralım. Açılışımıza herkesi de davet ediyorum. Hakikaten Zeytinburnu belediye başkanımıza da teşekkürlerimizi iletiyorum. Sivriceliler adına kendilerine teşekkür ediyorum. Çünkü depremden sonra Sivrice’ye ciddi bir katkısı olan tek belediye başkanımız Zeytinburnu belediye başkanımız. Güzelde bir çalışma oldu.” İfadelerini kullandı.
Sivrice de yeni açılacak olan kültü ve kongre merkezi hakkında bilgi veren Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan “Kongre merkezimizin iç kapasitesi 600 kişilik. Tabi biz yanında bir kır bahçesi yaptık onu da kendi imkânlarımızla yaptırdık. Yaklaşık 4 bin kişilikte kır bahçesi dediğimiz alan kapasiteye sahip. Kışın havaların kötü olduğu zamanda içeride havaların güzel olduğu zamanda dışarıda. Yeri de çok güzel Hazar gölünün hemen kenarında Hazar Baba dağının hemen eteğinde. Sivrice özelinde ilk ve en büyük tesis olacak. Yeri de manzarası da güzel bir tesis. Amacımız burayı sadece Sivrice’nin değil Elâzığ’ın da hizmetine sunmak. Hakikaten Elazığ’ımızın da Sivrice gölünün de önünü açmak. Bu bir basamak ilk adımdır. Akabinde bir örnekleme olur umuduyla hem Hazar gölünün hem de Sivrice’nin güzel doğasının Elâzığ insanımızın hizmetine sunmak temel amaçlarımızdan biri.” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.