height="132" />
KILIÇDAROĞLU’NDAN ELAZIĞ’A BAKAN SÖZÜ

KILIÇDAROĞLU’NDAN ELAZIĞ’A BAKAN SÖZÜ

ABONE OL
Eyl 25, 2022 00:19
KILIÇDAROĞLU’NDAN ELAZIĞ’A BAKAN SÖZÜ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Muhalefet partilerinin peş peşe Elazığ’a gelmesi şehirde siyaseti kızıştırdı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberinde yaklaşık 200 kişi Elazığ’a gelerek Elazığlılarla buluştu. Yoğun geçen Elazığ gündemi vatandaşlarla iç içe bir şekilde sürdü.

İBB tarafından Elazığ’da yaptırılan Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin temel atma töreni nedeniyle CHP Elazığ’a çıkarma yaptı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet Elazığ’da Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin temel atma törenini gerçekleştirmesinin ardından haftalık grup toplantısını gerçekleştirdi. Elazığ’daki grup toplantısı yoğun katılım oldu.
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay;  “CHP Grup Toplantılarının 41. bilişimini Gakgoşlar diyarı bayrak ve vatan sevdalıların diyarında yapmaktayız. Salonun dışında da solonun içinden 10 kat kadar fazla kişi var.” İfadelerini kullanarak grup toplantısının açılışını yaptı.
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay;  “Gakgoşlar kışkırtmaya buradaki coşkusuyla en anlamlı desteği verdi. Elazığlılar bayrak sevdalıları temiz siyaset istiyor. Barış ve kardeşlik istiyor. Milletin sesini ben de kürsüye çağırıyorum” ifadelerini kullanarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıdaroğlu’nu kürsüye davet etti.
KILIÇDAROĞLU “ELAZIĞLI OLMAK BİR AYRICALIK DİYE DÜŞÜNÜYORUM”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sahneye çıktığı esnada sözleri; “Elazığ seninle gurur duyuyor” sloganları ile kesildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Gençliğim Elazığ’da geçti Elazığlı olmak gururdur. Gençliğim Elazığ’da geçti o nedenle Elazığlı olmak bir ayrıcalık diye düşünüyorum. Güzel bir türküsü var ‘Kar mı yağmış şu Harput’un başına, kurban olan taşına’ diye. Elazığ’dan bahsederken gençlik yıllarıma giderken insan duygulanıyor, o güzelim Elazığ, o yıllar, anılar… Elazığ’ın ekmeğini yemiş suyunu içmiş bir kişi olarak bütün Elazığlılara yürekten teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.
KILIÇDAROĞLU “BU OKUL SADECE ELAZIĞ’DA DEĞİL TÜRKİYE’DE BİR İLKTİR”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Dertleri çözmek siyasetin görevidir. Bugün Elazığ’a yakışır bir okulun temeli atıldı. Bu okul sadece Elazığ’da değil Türkiye’de bir ilktir. Açıldığında da inşallah gelip kurdelesini keseceğiz. Bazıları korkularından okulun açılışına gelmedi ama Elazığlılar geldi. Her görüşten kişinin evlatları o okulda okuyacak biz siyaset yapmadık. O okulun birinci ayağıydı daha Elazığ’a iki okul kazandıracağız. Elazığ’a helal hoş olsun” şeklinde konuştu.
KILIÇDAROĞLU “EN UCUZ MAZOTU BU ÜLKEDE ÇİFTÇİ KULLANACAK”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Elazığ bir tarım, sanayi, turizm aynı zamanda lojistik bir kent olma konusunda da önemli bir avantajı vardır. Elazığlı çiftçinin çok mutlu olmadığını, büyük sıkıntılar çektiğini biliyorum. Bütün çiftçilere verdiğim sözü buradaki çiftçiler içinde verdim. Size mazotu yatlar hangi fiyattan kullanıyorsa, size mazotu ÖTV’siz ve KDV’siz vereceğiz. En ucuz mazotu bu ülkede çiftçi kullanacak. Tefecilere dünyanın faizini veriyorlar. Diyorlar ya ‘Biz faize karşıyız’ buna inanmayın, hepsi hikaye. Bütçenin neredeyse yarısını o tefecilere ödüyorlar. Sizin oylarınızla iktidar olursak bir hafta içinde çiftçinin, esnafın aldıkları kredilerin faizlerini tak diye sileceğiz. Faizle mücadele böyle yapılır. Derdin mi var? Derdi çözmek Bay Kemal’in görevi olacak. 2003’te 28 bin 202 çiftçi ÇKS’ye kayıtlı iken bu 12 bine düştü. Çiftçinin alın teri verilmezse 85 milyon aç kalır. Bir tarım bakanı var Allah selamet versin, tarımı düzeltmek için Venezuela’ya gidiyor. Sen gel Elazığ’a. Buraya gelmez Venezuela’ya gider, hiç meraklanmayın Bay Kemal gelecektir.” ifadelerini kullandı.
KILIÇDAROĞLU “VATANDAŞIN %70’İNDEN FAZLASI BORÇ ÖDEMEKTE ZORLANIYOR”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Vatandaşın %70’inden fazlası borç ödemekte zorlanıyor. Birileri sarayda oturur ama gerçeği görmez. Benim görevim onların sorunlarını çözmek değil, sade vatandaşın beklediği adaleti teslim etmektir. Siyaseti adalet üzerinde tahsis etmeliyiz. Siyaseti zenginleştirme aracından çıkarıp, halka hizmet aracına getireceğiz. Siyaseti temiz yapacağız. Elektriğe %95 ile % 200 arasında zam yapıldı.  Doğalgaza ise %160 zam yapıldı. Geçen günler de bir kadın kürsüye çıkıp haykırdı. Bir kadının haykırışı; Türkiye’nin haykırışıdır. Yatağa aç evladını yatıran kadının çektiği sıkıntıyı düşünün. Elektrik faturamı ödemedim. Elektriği kesilen insanların hali anlaşılsın istedim. Millet görmesin, duymasın diye gizleniyor. Esnafın dertlerini biliyorum. Avizeci, avizeleri yakamadığını biliyor. Esnafın da derdini biliyoruz. Geçen sene 3 milyon 49 hanenin elektriği kesikti. Bu yıl kaç hanenin elektriği kesik. Vekillerin istediği sorulara cevap vermeyenler, suç işliyor ” şeklinde konuştu.
KILIÇDAROĞLU “SARAYIN TALİMATINA GÖRE KARAR İSTEMİYORUZ”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Adaletin olmadığı yerde hukuk ve insan hakları olmaz. Yüce yaradan kainatı adalet üzerine yarattı. Şimdi iktidarın önünde büyük bir engel var. Nasıl oldu da İBB’yi İmamoğlu kazandı. HSYK’dakilere sesleniyorum. Size söylenmeyen bir sözü siz nasıl kendi üzerinize alıyorsunuz?  Bunu yapanların hakim değil, çete olduğunu belirttim. Bakanla ilgili sözü bize söylendi denilmekte. Ceza verecek hakim gelsin ve o kararı o versin deniliyor. Sarayın talimatına göre karar istemiyoruz. Hukukun üstünlüğü tanınmalı. Sultanın sofrasına oturan alimlerden hayır gelmez. Adalet ve liyakat soylu kavramlardır. İş ehline teslim edilmezse devlet çürür. EPDK bir karar aldı. GES’leri yapın, Güneş Enerjisini kullanın artanı da satarsınız ben de bunun parası öderim denildi. Bir baktık bir karar alındı. Fazla elektriği bana satacaksınız ve bunun parasını almayacaksınız denildi. Bunun adı sadece elektriğe çökme vergisidir. Bu olağanüstü koşuldadır bir savaş anında alınacak kararlardır. Devlet söz verdi mi sözünün arkasında durur. Bunların tamamına son vereceğiz” dedi.
KILIÇDAROĞLU “DEVLET VE SİYASET VATANDAŞI DÜŞÜNMELİ”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “25 milyar çiftçiye,  esnafa 6 milyar TL verildi. Kanuna göre 134 milyar TL vermesi gerekirdi.  Bu çiftçinin alın terini çalmak demektir. Benim 5’li çetelerle işim yok. Devlet ve siyaset vatandaşı düşünmeli. Yetim malına el uzatanlara asla affetmeyeceğim” şeklinde konuştu.
KILIÇDAROĞLU “DEPREM MAĞDURLARI PARALARINI DAHA MAKUL TAKSİTLE ÖDEMELİ”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Elazığ’da deprem oldu. Hepimiz koştuk geldik, yaraların sarılmasına yardım ettik. Deprem konutları da yapıldı. Başlangıç süresi 2 yıl. Bunu 5 yıla çıkarılması lazım. Sosyal devlet bu vatandaşların paralarını daha makul taksitlerle ödemesini öngörür.” Dedi.
KILIÇDAROĞLU “PERTEK KÖPRÜSÜ YAPILMASI LAZIM”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Tunceli ile Elazığ arasında bir feribot var. Oraya güzel bir Pertek Köprüsü yapılması lazım. Pertek Köprüsü’nün önemi Elazığ’ın ciddi bir lojistik merkez olmasını sağlamaktır.”
KILIÇDAROĞLU “ÇİFTÇİLERE GES KURDURACAĞIZ”
Çiftçiler elektrik kullanıyorlar dünyanın parasını veriyorlar. Söz verdiler ovaları da susuz Elazığ’ın Allah’ın izni ile gelip, ovaları sulayacağız. Şanlıurfa başta olmak üzere çiftçilere GES kurduracağız. Elazığ’daki çiftçilerde GES kurarak enerjilerini sağlayacak. Üretici soyulup soğana çevrilmiş meraları ücretsiz yapacağız. Elektriklerini ücretsiz kullanacaklar, artanı satacaklar. Meralar var. Hayvancılara ücretsiz açılacak.” Dedi.
KILIÇDAROĞLU “TURİZM SAYESİNDE ELAZIĞ DAHA ÇOK KAZANACAK”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Burası turizmin merkezi olacak bir kent. Turizm yatırımları yapılacak. Turizm sayesinde Elazığ daha çok kazanacak. Harput UNESCO Kalıcı Kültür Mirası kesin listesine aldıracağız. Bedelli askerliğin burada yapılmasını sağlayacağız. Bunlar orta direği ve esnafı bitirdi biz bunları güçlendireceğiz. Köy okulları kapatıldı. Tüm Türkiye’ye sözüm var. Nerede öğrenci varsa orada okul ve öğretmen de olacak. Taşımalı eğitim olmayacak. Ferhat ile Şirin buluşturulur gibi öğretmenle öğrenciyi buluşturacağız” dedi.
KILIÇDAROĞLU “İKTİDAR OLDUĞUMUZDA O ÇİMENTO FABRİKASINI ŞEHRİN DIŞINA ÇIKARACAĞIZ”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Mevsimlik işçi yapan ailelerin bütün çocukları da eğitim olanaklardan faydalanacak ve insani olanaklarda yaşayacak.  Belde belediyesi açılsın isteniyorsa bunu halk verecek sandıklarda. Benim öğrenciliğimde çimento fabrikası şehrin merkezindeydi, hala öyle. O zamanda şikayet olurdu bugünde şikayet oluyor. Kardeşim, kaldırın bunu. İktidar olduğumuzda o çimento fabrikasını şehrin dışına çıkaracağız.” dedi.
KILIÇDAROĞLU “İKTİDAR OLDUĞUMUZDA ELAZIĞ’A BİR BAKAN VERECEĞİZ”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Elazığlıların bir özelliği var. Koşulsuz bir şekilde iktidar partisine destek verdiler. Son seçimde biz bir milletvekili çıkarttık. İktidara bu kadar destek veren Elazığ’a 20 yıldır tek bir bakanlık bile verilmedi. Elazığlıların da oyları ile iktidar olduğumuzda Elazığ’a bir bakan vereceğiz. Gençliğim Elazığ’da geçti. Şehir o zaman da çok güzeldi şimdi de çok güzel neresinde olursa olsun Elazığ’ın müziklerini biliriz. Bizi sevmeyebilirler ama biz huzur içinde yaşamak ve geleceğe güvenle bakmak istiyoruz. Herkesin kimliği şereftir. Herkesin inancı da benim başım üstündedir. Herkesin yaşam tarzına saygı duyacağız “ dedi.
KILIÇDAROĞLU “ARTIK KAVGADAN BIKILMADI MI?”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Artık kavgadan bıkılmadı mı? Vatan ve bayrak bizim kırmızı çizgimiz. Birileri bize milliyetçilik dersi vermesin. Tank palet fabrikasını satanlara milliyetçilik dersi verin. Süleyman Şah Türbesi’ndeki bayrağı indirdin şimdi sen kimsin, milletçilik kim? O bayrak orada dalgalanacak gerçek milliyetçiyi öğreteceğiz. Askeri hastanesi olmayan tek ordu Türk ordusu. Eski Askeri Hastaneleri orduya tekrar teslim edilecek. Milliyetçilik dersi verenler Kıbrıs’ın beş dağlarına bakıp Bülent Ecevit ile Erbakan’ı görsünler” dedi.
KILIÇDAROĞLU “ELAZIĞLILARIN KALBİNİ KIRDIK ONUN İÇİN ÜZÜLDÜM”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Dün akşam billboardlara bir şeyler asmışlar. Elazığlıların kalbini kırdık onun için üzüldüm. Çünkü Elazığlı her düşünceye saygı duyar. Birileri Elazığ’ı kışkırtmak için kendi düşüncelerini oralara astılar. 6 lider bir araya geleceğiz. 6 liderin tek hedefi var bu ülkeye; demokrasi, huzur ve adaleti getirmektir. Onlar ne derslerse desinler bizler inandığımız yoldan dönmeyiz ve bu ülkenin selameti için bir adım geri atmayacağız” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.